13 нови лампи осветиха алеи в Източен

Автор:
Сряда, 19 Август 2015 11:19
13 нови лампи осветиха алеи в Източен

13 нови улични лампи осветиха алеята между ЦДГ „Наталия“, футболното игрище на ул. „Вратцата“, както и между детската градина и СОУ „Симон Боливар“.

„Източен“ е най-осветения район в града, а това беше един от малкото останали тъмни участъци в него, но вече и оттук може да се преминава спокойно в късните часове, коментира районният кмет Николай Чунчуков.

Участъкът е основен път на живеещите в шестте блока на ул. „Преспа“ към търговските обекти в квартала, но досега хората избягваха да минават по него. Новото осветление повишава тяхната безопасност, следващата ни стъпка е преасфалтирането на алеите, посочи Николай Чунчуков.

По думите му, той продължава политиката, заложена още в края на 2007 г. от новоизбрания тогава кмет на район „Източен“ Иван Тотев – сега кмет на Пловдив, както и на следващия районен кмет Петър Петров, който на последните парламентарни избори беше избран за народен представител.

Рехабилитацията на осветлението продължава с предстоящото изграждане на осветление на ул. „Армеец“, ул. „Волност“ и останалия тъмен участък на ул. „Ландос“ към „Крайна“, където ще бъдат монтирани  двойни „рогатки“, които да осветяват както пътното платно, така и тротоарите.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм