Под 100 кметове слушат Плевнелиев /снимки/

Автор:
Понеделник, 18 Май 2015 15:59
Тодор Попов слуша Плевнелиев Тодор Попов слуша Плевнелиев

Обидно малко кметове, участници в Годишната среща на Асоциацията на общините от Югоизточна Европа, дойдоха за речта на българския президент Росен Плевнелиев, с която се откри конференцията за превенция и управление на кризите в Конгресния център на панаира днес в 15 часа.

От над 550-те български и международни участници - от 16 държави, в залата се събраха не повече от стотина кметове.

Столичният градоначалник Йорданка Фандъкова пристигна 10 минути след като Плевнелиев излезе да говори.

В първата редица на кметовете бяха президентът на NALAS Джуро Буквич, председателят на Националното сдружение на общините Тодор Попов, домакинът - градоначалникът на Пловдив, Иван Тотев, колегите му от Бургас и Велико Търново.

Прочулият се с имението си в Паталеница пазарджишки градоначалник Тодор Попов бе сложил розова вратовръзка и златен ролекс.

Президентът Плевнелиев пък не спомена нито веднъж в пространното си слово Македония и кризата, която се разразява в момента в югоизточната ни съседка.

Вместо това той говори с изтъркани клишета от сорта "поставяме здрав фундамент", "гордеем се, че сме заедно", "планираме заедно", "гледаме напред заедно", "приятелството няма граници", "вие осъзнахте, че потенциалът е огромен и трябва да бъде оползотворен", "Балканите се променят" и заби за пирон, че Русе и Джурджу практически са един град.

Сред кризисните ситуации Плевнелиев отбеляза Украйна и Близкия изток, и не спомена дори мимоходом съседна Македония.

Вижте Още по темата.

Галерия със снимки

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм