Тотев: И на избори не съм се вълнувал толкова

Автор:
Петък, 05 Септември 2014 18:54
Тотев: И на избори не съм се вълнувал толкова

Не съм се вълнувал толкова дори и на избори.

Това заяви кметът Иван Тотев в първото си интервю след като Пловдив бе избран за европейска столица на културата през 2019 г. пред БНТ.

Първо искам да поздравя всички пловдивчани, всички които вярваха в екипа всички които участваха в подготовката на Пловдив целия този дълъг процес, който отне много време  – над 3 години със страшно много хора, които бяха ангажирани.

Това е едно огромно удовлетворение за всички да чуем името Пловдив – просто колегите започнаха да плачат – беше невероятно емоционален момент.

Това ни кара да бъдем много отговорни, защото ние досега бяхме един от 8-те или един от 4-те кандидата за културна столица, а оттук нататък вече ние сме представители на България, отбеляза градоначалникът.

Ние сме българската кандидатура и българския град европейска столица на културата през 2019 г.

Много радостно за мен като кмет бе, че диалогът с колегите кметове в целия този процес бе много градивен, конкуренцията бе много градивна, изпълнена с позитивизъм – ние си партнирахме, ние си помагахме.

Защото всеки един от нас даде всичко от себе си да подготви и да направи промяната в своя град, която се вижда и в момента.

Надявам се след 2019 Пловдив да бъде едно много по-добро място за живот, едно място, в което хората искат да живеят, да отглеждат децата си, да се чувстват щастливи - това е нашата цел да направим тази промяна чрез културата, заключи кметът на Пловдив.

Ние показахме изключителна екипност в работата, неслучайно слогана, който бе избрахме е Заедно. Ние работихме заедно.

Много ясно личеше тази екипност в целия процес, тъй като самата кандидатура не завършва с едно изслушване или с едно събитие.

Това е един много дълъг процес, тази екипност, този колективизъм, които демонстрирахме и тази подкрепа, която получавахме от гражданите на Пловдив и използвахме по най-добрия начин - тя даде своя резултат.

Така градоначалникът отговори на въпрос с какво кандидатурата на Пловдив надделя над останалите.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (4)

 • 777

  ЧЕСТИТО КМЕТЕ, АМА МНОГО БЕШЕ ГЛЪТНАЛ БАСТУНА ПРИ ОБЯВЯВАНЕТО НА РЕЗУЛТАТИТЕ, ДОРИ НЕ СЕ УСМИХНА. ХА ,ОТПУСНИ ДУШАТА, УДАРИ МУ ЕДНО ПИТИЕ ЗА РАЗТОВАРВАНЕ, ЧЕ УТРЕ ТЕ ЧАКА ГОЛЯМ ДЕН - ПАК ПЛОВДИВСКИ...

 • Пловдивчанин

  Поздравления, кмете, наистина изненада града ни, но се справяш добре

 • Груева

  Браво на всички, които направиха това за Пловдив.Браво!!!!

 • Р.М.

  Успеха не е само на кмета . Екипа е много добър . Хора професионалисти от различни партии успяха да преодолеят партийните си пристрастия и да работят заедно , за да стане Пловдив европейска столица на културата . Затова едно голямо благодаря на всички ! Всички заедно !

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм