Под игото за зрелостниците

Автор:
Понеделник, 21 Май 2012 09:06
Под игото за зрелостниците

Върху тема от романа на Иван Вазов Под игото пишат зрелостниците на матурата по български език и литература, разбра Plovdiv-Online от отказали се ученици.

Темата е широкоформулирана като От здравия разум към поетическото безумие, казаха изненадани от формулировката 12-откласници.

Седмокласниците пък се потиха над съвременен прозаик.

Те писаха преразказ върху Бабата, която хранеше котките от Деян Енев.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (4)

 • skype emily_plovdiv1

  Моят коментар е една единствена дума -БЕЗУМИЕ !
  Безумие е да имат такава тема ! Ще има едно огромно лутане от здравия разум до логическото слабоумие.
  Горките зрелостници,които не са чели "Под игото" на Вазов или ако са чели,им е било твърде непонятно...Колкото повече се замислям какво бих писала,ако сега бях зрелостничка,толкова повече се убеждавам,че темата "От здравия разум към поетическото безумие" е ужасна !

 • Чобан

  Темата може да бъде разгледана в две направления: първо, от литературна, за самия роман, макар че там особено "поетическо безумие" трудно може да се намери или изобщо няма и второ, по съдържанието - за революционния патос на народа към освобождение до "безумата" му борба и саможертва. Какво са имали предвид авторите на темата не знам - може да има и трета гледна точка?

 • Цариградски

  По-голяма идиотия като това словосъчетание "поетическо безумие" не бях срещал, а търсенето му в "Под игото" - е това вече е върха... Авторите на този "бисер" или считат по принцип поезията за безумие, или че занимаващите се с нея /поетите/ са по принцип медицински случаи. Лично считам, че отговорът по казуса е трети - авторите на темата са за чичо доктор.

 • Зрелостник

  Чобан, не може темата да се разглежда за целия роман, тъй като имахме предоставен откъс и според този откъс трябваше да разсъждаваме върху зададения въпрос. Не знам кой и как я е измислил, но това беше една ужасна тема.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм