Поредна лудост! Децата на училище!

Автор:
Вторник, 17 Ноември 2020 13:34
Поредна лудост! Децата на училище!

#УВОЛНЕТЕ ОБЛАСТНАТА УПРАВИТЕЛКА ДАНИ КАНАЗИРЕВА!

По предложение на началника на РУО - Пловдив, Иванка Киркова, Областният кризисен щаб взе решение поетапно от понеделник, учениците от 5 до 12 клас да започнат училище във физическа среда като всеки един директор трябва да изготви график за присъствено и неприсъствено обучение до Коледа.

Предложението и решението са съобразени с указанията на МОН и изготвения алгоритъм от министър Красимир Вълчев.

Решението е за всички училища в Пловдив и областта.

Училищните директори са уведомени и трябва да представят графика до 18.11. 2020 г., който да бъде съобразен със спецификата на самото училище и епидемичната ситуация.

До края на утрешния ден трябва да има яснота за всяко едно училище и за кои класове се организира обучение от разстояние в електронна среда, обясни началникът на РУО.

От РУО ще проследят процеса, ще указват методическа подкрепа, както и ще извършват необходимия контрол.

По думите на Иванка Киркова от МОН са предоставени три варианта за организиране на учебния процес, но вариантите могат да бъдат много повече и съобразени с конкретната ситуация в учебното заведение, с отсъстващите учители и седмичната им заетост и с мнението на родителите, за да се намери най-правилното решение за всяко едно училище в областта.

Според нея, дори е възможно и промяна на седмичното разписание, защото от МОН е предоставена достатъчно свобода за взимане на решения от страна на директорите.

Ситуацията в момента е трудна за всички, но децата не могат да са затворени в къщи до пролетта. Това е вредно за тяхното физическо и психическо и здраве. Разбира се, ще се спазва алгоритъма и указанията на Здравното министерство при положителните случаи, което се прави и до сега. Организацията в училищата трябва да е в полза на децата и учебния процес като цяло и решението е на директорите, които най-добре могат да направят преценка. Например е много важно децата в подготвителните класове в езиковите гимназии да учат присъствено, защото това е една от най-важните години, коментира областният управител и председател на Щаба Дани Каназирева.

Подобно решение на щаба на Каназирева в ден, в който Пловдив и областта отчитат нови 13 жертви на коронавируса и нови 311 заразени, граничи с лудостта! Ако на тази база заработят наново прогимназии и гимназии, ситуацията от днес ще ни се вижда песен след две седмици.

#УВОЛНЕТЕ КАНАЗИРЕВА!

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (11)

Покажи предишните коментари
 • читател

  Мамата на Дани, мед. сестра Кленджарова милионерка ли е? https://i.ibb.co/NmDjb03/22-19.jpgКакво се оказа? Луксозната кооперация с басейна на нея ли се води? https://i.ibb.co/jk6bPPS/22.jpgД-р шеф на ДКЦ Пловдив, сщо виждам, че се интересува... https://i.ibb.co/mX45JT4/image.jpgГешев проверява ли?

 • проф. Ангелов

  Д-р по нищо Дани взима това неадекватно решение в деня на отчетена рекордна смъртност от Короната - 152 човека. Я да си влиза в басейна https://i.ibb.co/5WKPWzp/image.jpgи да пие кафетата на Тошо Кафеджията.

 • д-р Забунов

  отговори на: проф. Ангелов

  Не мога да разбера за коя кооперация става въпрос? Бялата или черната е на мед. сестра Кленджарова? Друг въпрос е, че не мога да повярвам че съм началник на най-богата мед. сестра на Балнканския полуостров. Горд съм!

 • Гешев

  отговори на: д-р Забунов

  Черната като маската на д-р Дани, явно има афинитет към тъмните неща, даже черните като Кюмюр. Дано не почерни пловдивчани с нелепите си решения относно Коронота.https://i.ibb.co/QmCTvg6/22-19.jpg Но скоро няма да е в щаба за Короната.

 • Майка

  Не е вярно! Аз съм родител на две деца и те работят изключително добре, преподавателите по същия начин представят материала, както в училище. Доброто е, че децата са на топло и не се лашкат по рейсовете.

 • Лина Милева

  Няма ли Ковид да вземе и Каназирева та да рахатясаме!

 • Танчева

  Озаптете здравната талибанка Дани-Здравка, че ще Короняса пловдивчани с идиотщините си.

 • INFOS FINANCES

  *** кредитно финансиране ***

  оферта в рамките на 24 часа с 3% лихва. Спешен паричен заем със 100% гаранция

  Поща 1: financial.service.group01@gmail.com

  Поща 2: infos.kredit700@gmail.com

  WhatsApp: +33 7 55 17 86 25


  Благодаря ти

 • намръщенЪ

  Децата СА ДЛЪЖНИ да ходят на училище, това им е работата. По МОЛ-ове, кина и кафенета ли да се мотат?

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм