С маска навън, ако няма дистанция от 1.5 м. /видео/

Автор:
Сряда, 21 Октомври 2020 20:52

От утре, 22 октомври, се въвежда противоепидемична мярка за носенето на маска или друго средство, покриващо носа и устата, на открити обществени места.

При струпване на хора и невъзможност за спазване на физическа дистанция от 1,5 м. гражданите трябва да носят маска или друго средство, покриващо носа и устата (в т.ч. кърпа, шал, шлем и др.).

Изключения се предвиждат за клиентите в местата за хранене и в питейните заведения; спортуващите на открито и закрито; участниците в конгресно-конферентни мероприятия и по време на изказванията им; водещите и гостите в телевизионни предавания. Маските на открито не се изискват при децата до 6-годишна възраст.

Това нарежда министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов със издадена днес заповед.

Същият документ предвижда лицата, предоставящи административни и други услуги на граждани, да използват средствата на информационните и комуникационните технологии и при възможност да предоставят съответните услуги в електронна среда.

ВИЖТЕ КАК ПРЕДПАЗВА МАСКАТА ВЪВ ВИДЕОТО ПО-ДОЛУ!

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

  • читател

    Проф. Ангелов е профи, но от ПР нищо не разбира. В МЗ няма ли ПР? На населението трябва да се обяснява нагледно и просто защо маските са нужни - а те са нужни основно ДА СЕ ПОЗЯТ БЛИЖНИТЕ. Уж християни се водим...

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм