Нов шеф на киберсигуростта в БОП

Автор:
Четвъртък, 01 Октомври 2020 16:05
Нов шеф на киберсигуростта в БОП

Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов комисар Владимир Димитров, началник на отдел Киберпрестъпност в Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ на Министерството на вътрешните работи, е определен за национален координатор по киберсигурността.

Той заема мястото на изненадващо подалия оставка на 14 юли дългогодишен титуляр Явор Колев.

Причини за освобождаването на Колев не бяха оповестени, но напускането дойде точно, когато киберпространството гъмжеше от опасни фейк новини и призиви за сваляне на законноизбраната власт в България.

По-рано в деня на освобождаването на Колев избягалият в ОАЕ бизнесмен Васил Божков се сдоби с най-тежкото възможно обвинение в Наказателния кодекс - за държавна измяна /готвен преврат/.

Прокуратурата разсекрети записи на Божков с БСП депутата Александър Паунов и журналиста Огнян Стефанов, в които бизнесменът ги инструктира как да напътстват протестите, признава, че плаща за протестите и говори за смяна на властта чрез Румен Радев, а дори обсъжда Пламен Узунов за нов вътрешен министър.

Впоследствие Колев бе свързан с Божков като представител на службите в Комисията по хазарта.

Постът му стоеше вакантен оттогава досега, макар да е изключително важен и за вътрешната и за външната сигурност на България.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм