Нов голям инвеститор с 20 млн. идва в Пловдив

Автор:
Сряда, 23 Септември 2020 15:18
Нов голям инвеститор с 20 млн. идва в Пловдив

На 24 септември (четвъртък) от 13.00 часа в Заседателната зала на Община Пловдив ще бъде официалното подписване на договор между кмета Здравко Димитров и министъра на икономиката Лъчезар Борисов на стойност 1,027 млн. лева.

Документът е във връзка с инвестицията в размер на 20 млн. лв. на международната компания BTL за изграждане на високотехнологичен завод за медицинска апаратура, където ще се открият 200 нови работни места.

Припомняме, че миналата седмица с решение на Министерски съвет бяха отпуснати средства от Министерство на икономиката за строителството-ремонтни дейности на – ул. „Владая“ и построяването на нова улица, която ще бъде връзка с бул. „Марица“ - Юг.

Изграждането на пътната инфраструктура е във връзка със сертифицирането на фирма BTL Industries Bulgaria (BTL) за клас А инвеститор, което стана миналата година.

Тогава компанията закупи сградите на бившата фабрика „Пулпудева“ и започна процедура по сертифициране и проектиране на нов високотехнологичен завод.

BTL Industries Bulgaria е сред водещите световни производители на високотехнологично медицинско оборудване и повече от десетилетие изработва основна част от продукцията си в Пловдив.

Паралелно с производството на медицинска техника, последно поколение компанията развива R&D (проучвания и разработки) на електронна медицинска апаратура в три направления: физиотерапия, кардиология и естетична медицина. Уредите на компанията се продават в над 120 страни на 6 континента.

С годините продуктите на BTL спечелиха световно признание и редица награди за иновации и принос за напредъка на медицината. Днес те се използват от едни от най-добрите медицински специалисти и световно известни клиники.

 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм