ДАНС потвърди plovdiv-online: Ровят сделките на Ирена Кръстева

Автор:
Вторник, 06 Януари 2009 12:20

Автор plovdiv-online

Image
Зоя Димитрова
Информацията на plovdiv-online, че ДАНС  проверява сделките на бизнесдамата Ирена Кръстева, шефка на Нова българска медийна група АД, която бе тиражирана и в други електронни издания и хартиени вестници, е потвърдена и официално от говорителката на агенцията Зоя Димитрова.

Проверка е за произхода на парите, с които бившият шеф на тотото Ирена Кръстева и синът й – зам.-министър на извънредните ситуации Делян Пеевски, купиха ТV7, в. "Експрес" и едноименния електронен сайт преди месец.
Сигналът до ДАНС бе изпратен от депутата от Атака Митко Димитров на 18 декември, две седмици, след като оповестихме за готвената проверка. Според Димитров институциите трябва да установят дали Кръстева и Пеевски са изплатили задълженията си към фиска и какво е финансовото състояние на търговските дружества, в които участват. Както е известно, същата група възнамеряваше да купи и Ботев Пд, но сделката запецна, след като Христолов се усъмни в сериозните намерения на Ирена Кръстева да инвестира в клуба.

Собственикът на Ботев Пд обяви още, че бизнесдамата е била сериозно заблудена от щедри обещания какво идва с Ботев Пд, които впоследствие се оказали балон. Той обаче не каза кой е обещавал печената пуйка на близката до Ахмед Доган бивша шефка на Тотото.

Според публикация в „Сега инвеститорът за трите последни медии, които Кръстева купи, е Корпоративна търговска банка. За нейния шеф Цветан Василев се знае, че е близък до ДПС. Той обаче отрича да е финансирал покупките. Според депутата от Атака Митко Димитров сделката за покупката на ТV7 е в нарушение на закона, тъй като СЕМ не се е произнесъл по програмната схема на телевизията.
Припомняме, че вестниците „Телеграф” и „Монитор”, които са собственост на същата Нова българска медийна група АД, подеха мащабни кампании срещу бизнесмените Ветко Арабаджиев и газовия бос Сашо Дончев, който пък стои зад „Сега”.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм