Шефки на лаборатория - с менте изследвания

Автор:
Вторник, 11 Август 2020 07:42
Д-р Николета Димитрова Д-р Николета Димитрова

Милена Б., управител на медико-диагностична лаборатория МИЛАБ, и д-р Николета Димитрова, собственик, застават пред Районен съд Пловдив днес по обвинение в източнване на Районната здравноосигурителна каса с фиктивни изследвания по кухи направления.

За периода ноември 2014 г. – март 2015 г. лабораторията е представила в РЗОК – Пловдив финансово-отчетни документи, въз основа на които е получила съответните плащания.

Установено е, че отчетните фактури, спецификации и отчети за периода са били съставени от управителят Милена Б., за което била склонена от подсъдимата Николета Димитрова, като в същите тези документи били отразени и отчетени като извършени изследвания по фиктивни стойности или така наречените “кухи“ направления за МДД, без да има реално извършени изследвания.

Резултатите от тези направления се регистрирали от лаборантите в компютърната система ръчно, чрез въвеждане на фиктивни стойности по усмотрение на лаборанта, които не били вследствие на реално изследвана биологична проба- каквато няма, а били произволни.

Въз основа на така отчетените в РЗОК – Пловдив финансово-отчетни документи са получени недължими суми на обща стойност 11 154.77 лева от лабораторията без правно основание.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм