Гешев туитна: Времето на недосегаемите свърши!

Автор:
Петък, 26 Юни 2020 11:48
Гешев туитна: Времето на недосегаемите свърши!

Шефът на отдел Наркотици и още двама висши служители на ГДБОП хванати с подкуп!

Акцията е извършена на 26 юни - Международния ден за борба с дрогата!

Трима антимафиоти от ГДБОП са арестувани за получаване на подкупи и чадър над дилъри. Операцията е започнала снощи. Това обяви главният прокурор Иван Гешев на брифинг с МВР.

Задържан е началникът на отдел Наркотици камисар Цветан Панков след получен подкуп.

Отделно е задържан и началникът на сектора от същата дирекция, както и още един служител на МВР.

Тримата са в ареста за 24 часа по Закона за МВР.

Продължават претърсвания на обекти и жилища.

Разследването е за организирана престъпна група, занимаваща се с подкупи и упражняване на логистика, помощ, чадър върху дейността на организирани престъпни групи, занимаващи се с наркотрафик и разпространението на наркотици не само на територията на България, обясни главният прокурор Иван Гешев.

Тези лица са най-висшите ръководители за противодействие на наркотиците в България, те държат контактите с нашите международни партньори по линия на противодействието на трафика на наркотици, каза още обвинител номер 1.

Прокуратурата и МВР са и ще продължават да са безкомпромисни към всякакви случаи на престъпления, независимо дали са извършени от наши служители, или не, каза още Гешев.

В интерес на българските граждани е самите ние да си изчистим къщичката и това го правим. Реализация в такъв размер не се е случвала в новата история на България, коментира Иван Гешев.

Той добави, че тяхната работа не е решаване на кадрови проблеми в други структури. Дали и какви промени ще бъдат извършени в ГДБОП е от компетенциите на министър-председателя и на министъра на вътрешните работи.

Във всяко стадо има мърша, както е казал народът. Това, което правим не трябва да се възприема като лош знак за МВР. В прокуратурата също има проблеми, но ние си решаваме проблемите. За тези, които работят с престъпниците, които им опъват чадъри, които са избрали да работят с престъпността, а не срещу нея – аз и вътрешният министър, ще бъдем безкомпромисни, закани се още Гешев.

Вътрешният министър Младен Маринов заяви, че е наредил проверка и ще предложи промени в структурата на ГДБОП. Възможна е смяна на шефа на ГДБОП Ивайло Спиридонов.

Разпоредих на главния секретар на МВР да се направи цялостен анализ на дейността на ГДБОП и дейността по противодействието и трафика на наркотици, за да мога да обсъдя с премиера и да вземем информирано и правилно решение за промени в структурата на Дирекцията и да изчистим нейното име, каза Маринов.

„Времето на недосегаемите свърши! Независимо къде и още по-малко, ако се отнася до най-висшият служител за борба с наркотрафика. Поздравление за работата на „Вътрешна сигурност" на МВР и на Специализирана прокуратура", написа по-рано главният прокурор Иван Гешев в Twitter.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм