Спряха допълнителните 1.3 млн. за Пловдив 2019

Автор:
Четвъртък, 11 Юни 2020 11:42
Кирил Вечлев обеща отчет и бюджет за следваща сесия Кирил Вечлев обеща отчет и бюджет за следваща сесия

Общинският съвет бламира предложението бюджетът на фондация Пловдив 2019 да бъде дотиран с малко над 1.3 млн. лева, с които да се разплатят извършени и отчетени културни проекти от програмата за Европейска столица на културата.

За гласуваха само 24 съветници.

Досега фондацията използваше средства от наградата Мелина Меркури за текущи разходи, които следва да се възстановят от бюджета, тъй като въпросните пари са за ново културно съдържание.

Не е ясно при отказа фондацията на получи финансиране дали изобщо ще могат да се осъществяват нови проекти, въпреки че сред тях са такива на пловдивските опера и театър.

Директорът на Пловдив 2019 Кирил Велчев ще входира в ОбС отчет и бюджет на фондацията, който да се гледа на следваща сесия и евентуално тогава да мине и предложението за допълнително финансиране.

Наистина има разлика в периода на отчитане, което ще бъде коригирано, дали сме данни за всеки проект, кой колко дължим и колко трябва да се платят, обяви зам.-кметът по финанси Илия Кирчев, който е и зам-председател на УС на фондацията.

 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм