Протестират 2-та бона гаранция за далия мотора на Джем Кадир

Автор:
Сряда, 27 Май 2020 19:03
Протестират 2-та бона гаранция за далия мотора на Джем Кадир

Районна прокуратура – Асеновград внесе протест в Окръжен съд – Пловдив, против определението на Районен съд – Асеновград, от 26 май 2020 г., с което е взета мярка за неотклонение „Гаранция“ в размер на 2 000 лева спрямо С.С., на 42 г.

Той е привлечен като обвиняем за това, че на 22 май 2020 г., е предоставил на 17-годишния неправоспособен водач Джем Кадир мотоциклет „Хонда“, с който прегази 40-годишна жена, както и за това, че се обадил на тел. 112 с невярно повикване, че същото моторно превозно средство му е било отнето.

Със свое определение, от 26 май 2020 г., Районен съд – Асеновград е наложил на извършителя на деянието Джем Кадир, мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Същата мярка прокуратурата е поискала и за обвиняемия С.С.

Съдът е преценил, че може да се направи обосновано предположение, че С.С. е извършил престъпленията, в които е обвинен, но че няма опасност да се укрие, защото има постоянен адрес и е трудово ангажиран.

В протеста на Районна прокуратура-Асеновград е отбелязано, че обвиняемият С.С. не е осъждан, но срещу него е била водена проверка.

По настоящото досъдебно производство е установено, че С. С. се е познавал с Джем Кадир. Той е знаел, че 17-годишния младеж се интересува от мотоциклети.

Дори двамата имали уговорка на 21.05.2020 г. да огледат друг мотор, към който С.С. е проявявал интерес за закупуване.

Установено е, че обвиняемият С. С. е предложил и подтикнал Джем Кадир да управлява мотоциклета „Хонда“, на 22 май 2020 г., като няколко пъти му е казал, че може да го „пробва“ и сам му е предал ключовете за него.

Според протеста на прокуратурата, така той е създал необходимите предпоставки Джем Кадир да причини пътнотранспортното произшествие, като престъплението е със завишена степен на обществена опасност,

Освен това, след като разбрал, че Джем Кадир е катастрофирал и ударил пострадалата жена, обвиняемият С. С. е направил опит да прикрие съпричастността си към извършеното престъпление против транспорта, като е извършил и друго – обадил се на ЕЕН 112 и подал неверен сигнал, за това, че му е бил отнет мотоциклета.

Поради тези изложени обстоятелства, Районна прокуратура – Асеновград смята, че е налице опасност С.С. да извърши друго престъпление, ако спрямо него не бъде взета мярка за неотклонение „задържане под стража“, поради което днес внесе настоящия протест в Окръжен съд-Пловдив.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм