Винпром Пещера дари белодробен вентилатор на МБАЛ Св. Иван Рилски

Автор:
Вторник, 07 Април 2020 17:20
Винпром Пещера дари белодробен вентилатор на МБАЛ Св. Иван Рилски

300 000 лв. отдели компанията за най-нуждаещите се медицински заведения в Пловдив

Белодробен вентилатор за интензивни грижи от най-високо ниво, предпазни маски и висок клас защитни облекла за многократна употреба, произведени в България получи безвъзмездно МБАЛ "Св. Иван Рилски" - Пловдив. Дарението за медицинското заведение беше направено днес от изпълнителния директор на „ВП Брандс Интернешънъл“ АД Иван Папазов. Целта на компанията, правоприемник на „Винпром Пещера“ АД, е да помогне на здравните работници да отговорят на спешната нужда от дихателна защита на засегнатите от коронавирус в града.

Инициативата е част от вече предприетите действия на компанията в подкрепа на Националния оперативен щаб за справяне с епидемиологичната криза в страната. За целта Акционерите на „ВП Брандс Интернешънъл“ АД отделиха 300 000 лв. под формата на медицинска апаратура и лични предпазни средства за 5 от най-нуждаещите се медицински заведения в град Пловдив като най-необходимо към настоящия момент.

Това е поредното голямо дарение на компанията, която преди да подпомогне МБАЛ "Св. Иван Рилски" в гр. Пловдив, дари спирт за дезинфекция на Столична Община и предостави безвъзмездно спирт, облекла и маски на Акушеро-гинекологична болница "Майчин дом" София.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм