6 интубирани в Пловдив, Св. Мина без интензивно

Автор:
Вторник, 07 Април 2020 11:41
6 интубирани в Пловдив, Св. Мина без интензивно

След като обяви, че в Св. Мина ще има 6 интензивни легла вчера, днес Каназирева каза, че няма да има

6 са интубираните пациенти с коронавирус в Пловдив, съобщи зам.-директорът на Спешна помощ д-р Димитър Христозов. 4 от тях са в Пълмед, 2 - в Каспела.

От днес работи изнесеният кабинет за тестване за коронавирус в ДКЦ 6 в Източен, каза пък шефът на общинското здравеопазване д-р Калин Калинов. Той благодари на кмета на Източен Иван Стоянов за организацията. Кабинетът е изнесен от общия поток в ДКЦ 6 и ще е денонощен.

Той обясни, че общинската Свети Мина ще се занимава само с леки и средни случаи и няма да има интензивно отделение. За това обаче се налага да се направи нова регистрация на болницата и възможностите й пред Министерство на здравеопазването.

Броят на леглата в МБАЛ Свети Мина също не е окончателно уточнен, стана ясно днес. Проблемът там не е с базата, а с кадровото обезпечаване, каза Калинов.

Припомнаме, че вчера областната управителка Дани Каназирева обяви на пресконференция, че в Свети Мина ще има 6 интензивни легла. Защо 24 часа по-късно е на обратното мнение, не е ясно.

Всички общински ДКЦ-та и двете общински болници са на 100% обезпечени с предпазни средства и дезинфектанти, добави Калин Калинов.

Очаква се на сесията на 9 април Общинският съвет да гласува допълнително финансиране за общинското здравеопазване.

Калин Калинов призова директорите на здравни заведения да не подписват повече отпуски на служителите, освен в краен случай, и призова отпускарите да се върнат на работа. Той честити на всичките си колеги Деня на лекаря - 7 април.

Първите пет лечебни заведения, определени в графика за приемане на пациенти в Пловдив, са изцяло съобразени с указанията за отделяне на цели корпуси - това са УМБАЛ „Свети Георги“, УМБАЛ „Каспела“, МБАЛ “Свети Иван Рилски“ и МБАЛ „Свети Каридад“, която има отделна своя сграда – болница „Света Анна“, където ще бъде и обсъдена възможността за разкриването на приемен кабинет за COVID-19.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (2)

  • читател

    Св. Мина с интензивни легла?!? Вие вицове ли разправяте? Кой ще ги обслужва?https://i.ibb.co/8NrSMj6/image.jpg Доктори с розови часовници, обменящи информация с извънземни? https://www.plovdiv-press.bg/wp-content/uploads/2019/01/d-r-devedjiev.jpgИли пловдивският Кольо Босия... А стига идиотщини. Св. Мина става за болница за леки и средно тежки случай на Корона. Тежките в Инфекциозна клиника, където работят наистина специалисти, а не протестъри с калцуни.

  • читател

    Част от медицинската сила в МБАЛ СВ Мина - https://i.ibb.co/vkfzXqz/1.jpgд-р Стоилов - кардиолог и езотерик... :):):):) Какви интензивни легла - най-скъпото лечение в медицината.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм