Министрите даряват по 1000 лв. от заплатата си

Автор:
Сряда, 25 Март 2020 13:58
Министрите даряват по 1000 лв. от заплатата си

Министър-председателят Бойко Борисов и членовете на правителството взеха решение да дарят по 1000 лева от заплатите си за подпомагане на социално слаби семейства по време на извънредното положение.

Сумата ще бъде преведена на Фонд „Социална закрила“, в който ще се създаде целева програма за подпомагане на схемата за раздаване на пакети с хранителни продукти.

До момента през оперативната програма за храни Министерството на труда и социалната политика е раздало 241 395 пакета с 16 най-необходими продукта на 457 000 нуждаещи се и техните семейства.

Това се равнява на 6000 тона. В момента се правят разчети да бъдат раздадени още 1500 тона храни на близо 40 000 души. С дарението на министър-председателя, заместниците му и министрите ще бъдат подпомогнати още близо 300 семейства.

Междувременно Фонд „Социална закрила“ ще открие дарителска сметка, парите от която също ще отидат за закупуване и предоставяне на храни. Предстои фондът да раздаде помощни технически средства – компютри, видеоувеличители и специализиран софтуер, за хора с увредено зрение и с други увреждания.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (3)

 • читател

  Президентът Радев и ген. Деси, кво правят, освен среднощни луди ФБ постове... Или кроят нови рокли за след Короната.

 • читател

  По предложение на председателя на ГЕРБ Бойко Борисов, Изпълнителната комисия на партията взе решение да дари сумата от 100 000 лв. на Министерството на здравеопазването. Средствата са от държавната субсидия на партията и ще бъдат използвани за подпомагане на дейността на болниците в България, както и за осигуряването на необходимите им консумативи и оборудване. Сумата бе преведена на специално разкритата от здравното министерство сметка за подпомагане на лечебните заведения в страната в условията на епидемията от COVID-19.

  Партизаните на лоената топка Нинова кво правят? Крадат кашкавал, както обикновено от народа?!?

 • читател

  Гешев и прокурорите са дарили 150 000лв за борбата с Короната! Къде са и какво правят дебилните партизани на баба Цола Нинова /изключвам Г. Гергов дарил 300 000лв за лабораторията/ и сем. Радеви. Освен среднощните постове във ФБ на ген. Деси.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм