Вечерният час не противоречи на извънредното положение

Автор:
Понеделник, 23 Март 2020 08:24
Вечерният час не противоречи на извънредното положение

19 са новите пациенти, един - в Плевен, другите са в София

Въведеният вечерен час в десетки български общини със заповед на съответните кметове не излиза от контекста на извънредното положение. Това каза тази сутрин ген. Венцислав Мутафчийски, шеф на Националния оперативен щаб.

Градоначалниците най-добре знаят спецификата на жителите на своите общини, прибави той. Към този момент щабът не счита, че трябва да се въведе вечерен час в София, прибави Мутафчийски.

Припомняме, че миналата седмица областият управител Дани Каназирева сезира МВР и Националния щаб за заповедта на кмета на Сопот, с който Деян Дойнов въведе вечерен час.

Стига да не се стига до репресии, мерките на кметовете не противоречат на извънредното положение, категоричен е обаче ген. Мутафчийски.

190 са регистрираните с коронавирус у нас към момента, двама от тях са в критично състояние - интубирани - в Пирогов, като единият е лекар от Велико Търново, млад човек, който бил на специализация в столична болница и когато се връща, се усетил със симптоми на грип. Други 6 пациенти са с тежка клинична картина.

340 хиляди са заразените в света.

В Италия жертвите са 5467, като през последното денонощие бройката на починалите е паднала със 100.

Това не е окуражаващо още, като се има предвид, че предния ден починалите бяха близо 790, коментира ген. Мутафчийски. Надяваме се да е начало на тенденция, но е рано да се каже.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (2)

  • читател

    Дани-Здравка сега ще си отмени ли нелепата си заповед, с нова заповед, отменяща предишната си заповед, отменяща абсолютно резонните заповеди на двамата кмета, които отчитат спецификата и битовите навици на населението си... В стил Параграф 22!

  • Няма смисъл

    отговори на: читател

    Остави я тази жалка женица с болни амбиции

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм