Радев с вето върху Закона за извънредното положение

Автор:
Неделя, 22 Март 2020 12:09
Радев с вето върху Закона за извънредното положение

Президентът Румен Радев налага вето върху някои разпоредби на Закона за мерките в извънредното положение, стана ясно току-що. Разгърнатите мотиви ще бъдат обявени в най-кратък срок. Но ето тезите на държавния глава:

Според него законът в този му вид е прелюдия към безконтролно упражняване на властта. Дефицитите в здравната система се компенсират с крайнорепресивни мерки.

Законът, според Радев, атакува последните остатъци от свободата на словото. Няма дефиниция за невярна информация. Това ще доведе до налагане на автоцензура, а тази норма може да бъде интерпретирана срещу всяко свободомислие. Още повече, че остава като норма и след извънредното положение.

Икономическата криза, каза президентът, хвърля стотици хиляди в турдна битка за оцеляване. Липсата на убедителни мерки в подкрепа на засегнатите ще водеде дотам, че гладът ще надделее над страха.

Споделям, каза Радев, че въоръжените сили са длъжни да помагат на обществото, но не и с функции за употреба на сила. Следва да се търси максимален консенсус по включването им, а не да се игнорира изцяло ролята на върховния главнокомандващ.

Никоя битка не е спечелена със страх. Тоталната блокада поражда повече проблеми, отколкото решава, заключи той и подчерта, че се надява парламентът да се съобрази с мотивите му.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (4)

 • читател

  Червените бабички, със зелен чорап, пак правят идиотщина след идиотщина. https://sliveninfo.bg/wp-content/uploads/2018/03/Image_6759189_1128.jpgРадев става само за лоста.

 • КенефОнЛайн

  отговори на: читател

  Кенеф-ОнЛайн си има един дежурен активист "читател" който не пропуска да изкудкудяка ГЛУПОВАТО след всяка статия и коментар (вижте и тук след малко, кис-кис) като обикновено слага и снимка на неговата възлюбена.
  Егати "сайто" - голЕм КЕФ

 • читател

  отговори на: КенефОнЛайн

  Формат-дебил, чети мнението на журналистката Андролова "В лодката сме всички, глупако"- изключителен коментар относно нелепицатта Радев. Глупъкът е Радев разбира се, формат-дебиле!

 • читател

  отговори на: КенефОнЛайн

  Христо Стоянов
  НАВРЕМЕТО КОМУНИСТИТЕ ПОНЕ БЯХА НА ВСЕКИ КИЛОМЕТЪР. СЕГА ПРЕЗИДЕНТЪТ НИ Е ЗА ЧЕТВЪРТИ КИЛОМЕТЪР... ТЕЖКО НАСЛЕДСТВО.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм