Здравко Димитров инспектира е-системата в транспорта

Автор:
Четвъртък, 13 Февруари 2020 12:25
Здравко Димитров инспектира е-системата в транспорта

Проверка на състоянието на електронната безкондукторна система за таксуване направиха днес кметът Здравко Димитров и заместник-кметът по транспорт Тодор Чонов. Двамата, придружени от директора на ОП „Организация и контрол на транспорта“ инж. Пламен Вълков, тестваха линия 25 от градската транспортна схема.
Инспекцията започна с информацията на таблата на спирките и автоматите за продажба на билети ТВМ в северната част на града. Кметът закупи целодневен билет от автомата срещу Панаира, а след минути се увери лично как се валидира пропуска в автобус по линията. Заместник-кметът Тодор Чонов се чекира с карта за пътуване по всички линия. Хора от екипа си закупиха еднократни билети от устройството в автобуса.
„Доволен съм от инспекцията, електронното безкондукторно таксуване е напълно приложимо в града. Получих уверение, че още следващата седмица обхвата му ще се разшири с още 2 линии на градския транспорт“, заяви след проверката кметът Димитров. Тодор Чонов допълни, че Община Пловдив ще направи всичко възможно да постигне устойчивост на системата и хората да ползват пълния ѝ капацитет, което предполага и по-сериозен контрол над превозвачите и пътуващите.
„Екипи на общинското предприятие са на разположение за своевременно отстраняване на възможни технически проблеми по системата“, обясни инж. Вълков. Той допълни, че двете линии, с които ще бъде разширен обхвата на електронната система за безкондукторно таксуване, са с номера 7 и 113.

 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

  • Пътник

    Пълни глупости са тези изказвания,че ел.системата работила.Това е морално остаряла техника ,все едно един възрастен човек да стане младеж.Недей те да заблуждавате хората ами се стягайте и направете нещо ново и актуално.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм