Прокуратурата разследва Божков и за убийства и изнасилвания

Автор:
Вторник, 04 Февруари 2020 16:33
Прокуратурата разследва Божков и за убийства и изнасилвания

Специализираната прокуратура разследва Васил Божков и за убийства, принуди и изнасилвания. Това стана след като от обвинението отделиха материали от образувано досъдебното производство, в което Божков е обвинен, че в качеството му на ръководител на организирана престъпна група за неплащане на значителни по размер такси по Закона за хазарта, пране на пари и други.

В отделените материали се съдържат данни и за други противоправни деяния - убийства, принуди и изнасилвания, за които е образувано ново досъдебно производство за участие в организирана престъпна група, действала на територията на страната в периода от 2012 г. до настоящия момент, съобщиха от прокуратурата.

Изискани са досъдебни производства от други прокуратури, касаещи конкретни случаи, свързани с разследване на убийства и опити за такива. Извършва се анализ на всички убийства през годините, свързани с лица, осъществявали хазартна дейност, както и случаи на извършени изнасилвания.

Прокуратурата и МВР призовават всички граждани, които имат информация, относима към разкриването на престъпната дейност на групата, да сигнализират на телефони 02 982 8998; 02 9828590, като анонимността им е гарантирана.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм