Прекратиха дело срещу пиян ром без книжка убил 2-ма

Автор:
Понеделник, 03 Февруари 2020 12:26
Прекратиха дело срещу пиян ром без книжка убил 2-ма

Пловдивският окръжен съд върна на прокуратурата делото срещу 19-годишния Огнян Дебелаков, който уби двама младежи при тежка катастрофа в Пловдив, станала на 29 септември миналата година. Днес бе разпоредителното заседание по делото, по което подсъдим е и бащата на младежа - 47-годишния Митко Дебелаков. Той е обвинен, че е предоставил на сина си ключовете на колата си и така се е стигнало до тежката катастрофа.

Заради процесуални нарушения съдът върна делото на прокуратурата и постанови те да бъдат отстранени.

Припомняме, че на 29 септември, на кръстовището на булевардите „Източен“ и „Марица-юг“ в Пловдив, 19-годишният Огнян, пиян, дрогиран и без книжка, ударил в ел. стълб колата на баща си, в която пътували още три момчета. На място загина 19-годишният Петър Илиев, друго 16-годишно момче изхвърча при удара в коритото на Марица, където тялото му бе намерено по-късно. Братът-близнак на Петър - Жоро Илиев пък, се отърва със счупена лакътна кост, а самият Огнян имаше тежки наранявания и бе на лечение в УМБАЛ „Св. Георги“ в продължение на десетина дни.

Впоследствие се оказа, че Огнян е седнал зад волана след як запой на ромска сватба, а след това и в бар с останалите трима. Без да каже ой взел ключовете от колата на баща си, който също нямал шофьорска книжка. Четиримата тръгнали за цигари, а младежът шофирал със 150 км/ч. 

Прокурорът по делото от Окръжна прокуратура - Пловдив Георги Пенев, обяви, че ще протестира определението на съда.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм