Мениджъри на Индра пращат екип да реанимира транспортния проект

Автор:
Сряда, 15 Януари 2020 13:13
Мениджъри на Индра пращат екип да реанимира транспортния проект

До 2 седмици идват технически специалисти, които се заемат с пропуските и техническите проблеми

Всички неработещи елементи от транспортния проект ще заработят. Това са обещали представители на испанската фирма Индра – изпълнител на транспортния проект, които днес са се срещнали с кмета Здравко Димитров.

По време на разговороа Оскар Сороно, шеф на транспортните проекти в Европа, проект мениджърът Даниел Таксон и Раул Лопес, контракт мениджърът били запознати с проблемите в Пловдив, за част от които изобщо нямали представа, съобщиха на съвместна пресконференция кметът Здравко Димитров и зам.- кметът по транспорта Тодор Чонов.

Срещата премина в много добра атмосфера. До края на месеца ще дойде технически екип на компанията, който ще диагностицира нередностите и ще ги премахне, съобщи Здравко Димитров.

Обяснихме им и те много ясно разбраха затова какво очакваме от тях, посочи зам.-кметът по транспорт Тодор Чонов.

Неработещият транспортен проект е в резултат на това, че представителите на испанската фирма в България са спестявали информация за проблемите на висшия ръководен ешалон в Мадрид, каза още той.

Липса на комуникация, писане на мейли и протакане с търесене на виновни са размивали проблемите през годините, допълни Чонов.

На 15 декември служители на общината са направили проверка на 90 апарата за таксуване, 41 не са работили. Тази сутрин са били проверени същите АТМ-и и 39 не са работили. Иначе идеята на тези апарати е прекрасна – те дават възможност на всеки да си купи билети, карта – общо 16 продукта.

Екипът, който ще дойде е от специалисти решаващи най-сложните проблеми, като тежките технически несвързаности, каза още зам.-кметът по транспорт.

По думите му за 285 автобуса, които се движат постоянно и 400 спирки, има над 1000 сим карти, при които като се наруши връзката, се получават неточности по таблата.

Той подчерта, че техническият екип ще направи бърз одит на цялата система и след него – списък с проблемите, които да бъдат решени.

Изпратени са писма на две от превозваческите фирми, които трябва да си оборудват съответните рейсове.

След контактите с висшия и технически мениджмънт на Индра, комуникацията ще бъде възстановена, категоричен бе градоначалникът Здравко Димитров.

От испанската фирма са обещали, че до края на годината ще изпълнят всичките си ангажименти, така че системата да заработи.

Необходима е актуализация на софтуера заради промените на маршрути на линии през годините заради ремонти и различни събития, каза шефът на транспортния проект Борислав Кръстев. Това причинява натрупване на грешки в софтуера, които трябва да бъдат отстранени, добави той.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм