Ревизоро стана министър с 1000 лева в джоба

Автор:
Сряда, 15 Януари 2020 13:06
Ревизоро стана министър с 1000 лева в джоба

Парламентът избра Емил Димитров - Ревизоро за министър на околната среда и водите с гласовете на ГЕРБ, Обединени патриоти и двама независими - общо 111.

Ревизоро обеща да си остави само 1000 лева в картата, а всичко друго да прехвърли на жена си и децата си, така че ако бъде арестуван, семейството му да не страда.

Той остро реагира на репликите, че не е професионалист за ресора, който му се дава.

Какъв да бъде министърът - еколог, хидроинженер? Аз ще съм администратор и ще ревизирам системата. Ще възлагам задачи и ще следя за изпълнението им. Няма да се поколебая и да разменя ресори, каза Ревизоро.

Аз ще бъда администратор - искам така да ме разберете. Аз ще администрирам процеса в министерството, ще възлагам задачи и ще търся персонална отговорност. Няма да се притеснявам да разменям ресори. Надявам се да сложа правилните хора. Не отивам с намерение да бъда метла, каквато и да било, заключи Ревизоро.

Той подчерта, че с проблеми като този в Перник може да се справи само премиерът и това ще се случи.

Нали не си мислите, че някой с бормашина е тръгнал сега да пробива ВиК тръбите? - попита Ревизоро депутатите. - Това е проблем от десетки години.

Ревизоро заема мястото на арестувания и обвинен за безстопанственост министър Нено Димов, чиято оставка бе гласувана преди това от депутатите. Той е също от квотата на ВМРО.

В дебатите ДПС нарече Министерския съвет "център за управление на кризи", а от БСП подложиха под съмнение експертизата на Ревизоро.

 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм