Зам.-кметът Тодор Чонов: Мислим за пасарелки в Пловдив

Автор:
Събота, 28 Декември 2019 12:34
Зам.-кметът Тодор Чонов: Мислим за пасарелки в Пловдив

Най-безопасните места за пресичане на пешеходци са пасарелките. Те позволяват и автомобилният трафик на не спира. Мислим върху това, тъй като в Пловдив пасарелки няма.

Това заяви зам.-кметът по транспорт Тодор Чонов в кулоарите на Общинския съвет, който днес проведе последната си за 2019 г. сесия.

Пасарелки не са заложени в новия Градоустройствен план, но той подлежи на актуализация и това ще е една от амбициите на новата кметска управа в лицето на кмета Здравко Димитров.

Тодор Чонов даде пример с трафика по бул. България, който е изключително натоварен особено в пикови часове, а пресичането - рисково.

Празничните дни пък ще се използват от общинската управа да продължи тестването на дълга зелена линия и турбинно изтегляне на трафика по възловите кръстовища в Пловдив.

Първите три от тях са вече с монтирани допълнителни секции за десен завой.

Усилено ще се работи по кръстовищета на бул. България с ул. Победа и с бул. Васил Априлов, по кръстовището до Областна управа - на бул. Априлов и бул. 6-ти септември, на Руски и 6-ти септември, каза още Тодор Чонов.

Срещата с висшия мениджмънт на испанската фирма Индра, изпълнител на Транспортния проект, за довършване на електронната система за управление на трафика, е вече определена за средата на януари 2020, заключи зам.-кметът по транспорт.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

  • Ацо маджар

    Господин чолов това дело е добро хубаво е където го мислите за трафика евала аз съм за помислете и за градския транспорт за премахването на тези грозни щъркели помислете за възраждането и възстановяването на електротранспорта доколкото знам Батаклиев е готов да преотстъпи мрежата на общината говорете с него проверете някакъв разговор относно конкурса защо общината ли си вземе тези осем години и да оперира с тях както направи Фандъкова в София и взели ли ти участници в ръцете на общината и ги развива вкара нови автобуси и тем подобни трамвай тролей какво ли не това нещо мисля че и вие може да го направите има опции има начини разговаряйте с Батаклиев аз съм сигурен че този човек ще направи всичко възможно в общината да възстанови тролейбусния транспорт ще преотстъпи мрежата съоръженията и така нататък а не да се унищожава доколкото знам е против съсипването на мрежата и да съоръжението това е готова инфраструктура разберете го

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм