Гласуваха новия Управителен съвет на Пловдив 2019

Автор:
Четвъртък, 05 Декември 2019 12:05
Гласуваха новия Управителен съвет на Пловдив 2019

След близо час и половина разисквания, с 33 за, 5 против и 10 въздържали се бе гласуван новия състав на Управителния съвет на Пловдив 2019.

Той обаче не е в пълен състав, защото част от съветниците бламираха зам.-кмета по образование и досегашен зам.-шеф на УС Стефан Стоянов.

От Управителния съвет излизат досегашния кмет и председател на УС Иван Тотев, Матей Матеев и Христо Гюлев. Новият председател е кметът по култура Пламен Панов, а негов заместник е зам.-кметът по икономика Илия Кирчев.

Новите лица, които влизат, са зам.-кметът по икономика Илия Кирчев, пловдивският поет, писател и драматург Недялко Славов, професорът по публични комуникации от АМТИИ Любомир Караджов и един от собствениците на сайта „Под тепето“ Димитър Семков.

От досегашните членове на УС остават шефът на Дружеството на писателите Антон Баев, бизнес дамата Тони Симидчиева, бившият ректор на Медицинския университет проф. Стефан Костянев.

От опозицията имаха всякакви предложения - от отлагане на гласуването за друга сесия, до поименно гласуване, освобождаване на всички членове на УС, както и на изпълнителния директор Кирил Велчев и на артдиректора Светлана Куюмджиева.

ОбС одобри искането на Стефан Послийски членовете да бъдат гласувани поименно, чиято цел беше бламирането на Стефан Стоянов с 24 гласа против и 13 за.

Назначението на Пламен Панов за шеф на УС на Пловдив 2019 бе гласувано с 44 за

Зам.-председателят на УС на Пловдив 2019 - зам.-кметът по икономика Илия Кирчев, бе гласуван с 37 за.

Недялко Славов получи 40 за, с 30 за бе одобрен проф. Стефан Костянев, с 44 за - Тони Симидчиева, с 36 за - Антон Баев - , с 47 за - Димитър Семков -  и с 43 за - Любомир Караджов.

Николай Радев пък поиска предложението да се допълни с текста, че освободените членове на УС на Пловдив 2019 не се освобождават от отговорност. То бе прието с 25 за, 10 против и 12 въздържали се.

Веселина Александрова от ДБ настоя да бъде отложено гласуването на точката, да се прекратят правомощията на всички членове от настоящия Управителен съвет и да бъде избран нов.

С 21 за, 10 против и 13 въздържали се обаче това бе отхвърлено.

Зам.-кметът по образование Стефан Стоянов обяви, че проектът Пловдив 2019 е изключително успешен и е набрал голяма популярност.

Стефан Послийски, който е член на Контролния съвет на фондация Пловдив 2019, пък поиска се направи ретроспекция затова какво се е случвало в УС от новия зам.-кмет по култура Пламен Панов.

Имам визия, която ще споделя на Управителния съвет и на следващото заседание на Общинския съвет, заяви Пламен Панов.

Той допълни, че за да осъществи идеите си, първо трябва да стане член на Управителния съвет.

По повод идеите за прекратяване на дейността на фондацията и освобождаването на артдиректора и изпълнителния й директор, лансирани от част от опозицията, Панов даде за пример Люксембург.

Там кепенците са били пуснати веднага след края на годината, в която е била европейска столица, и отзвукът е бил ужасяващ, посочи Панов.

Той обеща, когато бъде избран в УС на Пловдив 2019 да отговаря на всички въпроси и да направи дейността на фондацията прозрачна.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (5)

 • 85 лакомници зейнали

  СПРЕТЕ ХАЛТУРАТА
  2 декември, 2019 в 10:22 pm
  Повечето кандидацващи „Културски Операторци“ вече станаха ясни и известни с откровен Квази“артистичен“ КИЧ (=KITSCH=); като някои като „фондация“ ЕДНО („Пловдив За ЕДНО“ = бившото Sofia Design Week, Sofia Architecture Week, Sofia Dance Week) НЯМАТ ПРАВО ДА ДРАПАТ ЗА ОБЩИНСКИ ПАРИ ЩОМ СА ФОНДАЦИЯ (а обратно, очакваме да допринасят; остава да пращаме фондове и към Колегата СОРОС).
  Неуволняемата „артистична директорка“ следваше да я махнат веднага щом се издъни с блокиране на булеварда с насилването на дечицата ни с „ние сме всички цветове“ през януари; вместо това тя цица ДИРЕКТОРСКА ЗАПЛАТА твърде дълги месеци.
  Стига!
  2019 свърши! Айде няма нужда по инерция да се суркаме из културоподобни СИВИ ПОТОЦИ до безкрайност; Софийската „СЕДМИЦА“ докога ще ни е на врата, а? А?
  Зико, опомнете се, изтрезнявайте, освестете се и спрете изг7зиците!
  ---------------
  5 за 4 ООД - Сурьозно? ФОНДАЦИЯ ТЪМНО-БЯЛАТА КУТИЯ?
  2 декември, 2019 в 10:42 pm
  ЩЕНИЯТА КРАЙ НЯМАТ: „…По-големият процент кандидати желаят развитие и в двете години…“ КАКВИ ДВЕ ГОДИНИ, МА КАКИНОТО, Я КАРАЙ БЕЗ КРАЙ, ЗАВИНАГИ.
  КВАРТАЛ ТВОРЧЕСКИ „ИНДУСТРИИ“ ВЕЧЕ СМЕ СИ ЗАФОРМИЛИ (КРЪЧМА ДО КРЪЧМА, А СИ БЕШЕ ПОЛЕЗНА ЗАНАЯТЧИЙСКА ЧАРШИЯ; ПИТАЙТЕ АРХ. ТОНИ ТОПАЛОВА ТАКА ЛИ СИ Я ПРЕДСТАВЯШЕ КАТО Я СПАСЯВАШЕ?) = ТА ЕТО СЕГА И С ФОНДАЦИИ КАТО СЕ ОБЗАВЕДЕМ – АМИ КОЙ КАТО НАС…
  --------------------
  "фондация" следва да благоТВОРИ, а не обратното - проверете!
  3 декември, 2019 в 4:25 pm
  Никоя ФОНДАЦИЯ не може да иска народни ПАРИ. Самата дума -проверете в енциклопедията- означава БлагоТВОРИтелност КЪМ НАРОДЕЦА, а не обратното.
  Цит.: “…обратно, очакваме да допринасят; остава да пращаме фондове и към Колегата СОРОС..” казва коментар = ами точно, “Фондация ОТВОРЕНИ изкуства” са тъкмо израстък от неговото “ОТВОРЕНО ОБЩЕСТВО”, там колко години едни каки позирВат и цицат, а? Нещо друго да сте видяли освен перверзии там? #КОЙ подписа заповед за назначение на Меката Китка Асан Асанов за ДИРЕКТОР на ЕДНО? С каква заплата и откъде и с какви функции и кого да директирВа? Да продуктира какъв Продукт? Ами да го храни тогава, без да занимава Общината. Сдружение “ПрезКупЗаГрош” ли? “5за4 с Ограничена Отговорност” ли?
  Пловдивчаните сме БУДАЛИ ама само до едно положение.
  След Диктатурата на инджинеринг ИМПЕРИАЛиста нека се коригираме, не може по инерция. Който стратегира как 2019 щяла ЕСК да вегетира завинаги -вместо да се запретне за нещо градивно, полезно, практично- си прави сметки БЕЗ КРЪЧМАРЯ.
  Която изкуствена блондинка им ги е наобещавала разните благинки нека бъде разследвана и ако не е крала както Шефа й, а само под масата недоказуеми ръкостискания, то ЩЕТИ по недобросъвестност и некадърност няма начин да не се намерят. Милионни.
  Трите милиона “МелинаМ” са ОБЩИНСКИ и Общината има катастрофален бюджет и ДУПКИ за закърпване (или греша, нямало ли да удвояват ДАНЪЦИТЕ?)
  ПолитБюро като няма, Фондации и Агитки и Сдружения са СВОБОДНИ, ура!
  --------------------
  AMERICA FOR BULGARIA FOUNDATION остава на сухо!
  3 декември, 2019 в 6:14 pm
  Е как,
  АМЕРИКА ЗА БЪЛГАРИЯ ФОНДАЦИЯ нима ще остане „на сухо“?
  Някое и друго наше милионче да не им харижем за т’вачка – он’вачка?
  Що за ФОНДАЦИЯ са тия, щом не искат Народна Паричка?
  Или не бяха ли същите дето се казваха USAID и бяха Орган на Външното им Министерство преди време, т.е. на Държавния Департмент, сиреч ДЪРЖАВЕН – в зле разклатената им „държавност“?
  Бате ТРЪМП още ли не ги е забелязал, та да врътне и това кранче както умее?
  Саръевите палят свещици . . .
  Ш-ш-шт!
  ------------------
  "WRONG EVENTS" ООД ARE VERY, VERY WRONG
  3 декември, 2019 в 6:34 pm
  „Уронг ИвенЦ“ ООД пък са върха на подигравката срещу пловдивскио БУДАЛА Заспал Муйко В Сламата.
  Преведено за когото (оти ингилизки нЕма откАде он да назнайва, демек…!) гласи:
  СБЪРКАНИ МЕРОПРИЯТИЯ.
  Колтурничкото за ГРЕШНИ СЛУЧКИ.
  Ама са МНОГО, МНОГО В ГРЕШКА като заглавие на ООД за пред ОСъвета.
  ‘Оди дрОби Зеле -както казваме в Коньовица = Go Chop Cabbage!

 • Мама Божана

  Маноле ти ли си?

 • 85

  85 сме; и още идват!
  Хамта-хумта лакомници (не е луд който кльопа) и ГРУХ-ГРУХ

 • батко

  ОлЕкна ми! Това недоразумение Монтесори, трЕбе да си Оди от заместник-кметската позиция!!!!!! Днес беше хубаво шамарче по това недоразумение зам-кмет. Зико, днес не съжалявам, че глАсувах за теб. Махай това протеже/роднина на агент ВИКТОР от управлението на Пловдив, и наистина след 4 години ще си с високо вдигната глава. Днес е убав ден за българската демокрация.

 • "наследство" им се прищяло

  Ето ви "наследство":
  file:///home/dix/Desktop/finger.jpg
  =чак и за внуците ще има

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм