Кметовете на Пловдив и на Тракия откриха обновена градина

Автор:
Сряда, 04 Декември 2019 11:31
Кметовете на Пловдив и на Тракия откриха обновена градина

Кметът на Пловдив Здравко Димитров и кметът на Тракия Костадин Димитров откриха обновената сграда на детска градина Д-р Едгар Бороу. Рeконструкцията е по програма "Красива България" на Община Пловдив, а стойността й е 390 000 лева, като съфинансирането от  бюджета е 220 000 лева.

Двамата, заедно с директорката Димка Христова преязаха лентата на обновената сграда. Кметът на Пловдив и на Тракия дадоха парченце от лентата на момиченцата, които я държаха по време на церемонията.

Когато Христова понечи да благодари на Димитров за реконструкцията, той я прекъсна с думите:

Нека да не си приписваме чужди заслуги./визирайки, че ремонтът се е случил при предишното ръководство на община Пловдив/.

Сградата е санирана, поставена е хидроизолация и ремонт на покрива, сменени са дограмите.

 

На площ от над 2000 кв. м. е поставена 10-сантиметрова топлоизолация. Още от първия ден след ремонта се усети чувствителното повишаване на температурата в сградата на детското заведение. Дори някои радиатори са изключени", каза кметът на Тракия Костадин Димитров.

Във времето успяхме да сменим дограмата, сменени са и радиаторите, има фотоволтаик на покрива. С подръчни средства персоналът на детската градина си е направил ремонт на физкултурния салон. Стъпка по стъпка вървим заедно към обновяване на детското заведение, което е ясла и градина в едно, добави районният кмет.

"Не може това, което виждате да не ме радва. Това е пътят, по който трябва да се върви. Не трябва да пестим усилията си за децата на Пловдив, защото те са нашето бъдеще, за което ние трябва да се грижим", посочи Здравко Димитров.

Той допълни, че ще бъдат поощрявани тези кметове, които искат средства за ясли и детски градини.

На оперативка кметът на Пловдив заръчал на районните кметове навсякъде, където е възможно да се направят нови групи и постройки за детски заведения.

"Както обещахме в предизборната си кампания това ще бъде пътят - нови детски градини и нови ясли", каза още Здравко Димитров.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (2)

  • читател

    Работа, работа, работа! Бре, Мадам Екзит пол - Дани-Здравка я няма... https://i.ibb.co/mGRVPpg/22.jpgДа се се е хлъзнала и паднала в басейна си, та я няма...

  • Ганчеви

    Поздравления и да е жив и здрав нашия кмет на Тракия. Работлив, човечен!

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм