9 зам.-кметове ще има община Пловдив

Автор:
Петък, 29 Ноември 2019 10:51
9 зам.-кметове ще има община Пловдив

Девет  зам.-кметове ще има община Пловдив. Това става ясно от предложенията, внесени в местния парламент.

За два от зам.-кметските постове се спрягат имената на шефа на Пътно управление Пламен Райков и на Анести Тимчев.

Ресорите на заместниците на Здравко Димитров ще бъдат Финанси, здравеопазване, стопанска дейност и екология, Обществен ред, транспорт, Устройство на територията и общинска собственост, Строителство и инвестиции, който ще контролира проектирането, изграждането и ремонта на обществени сгради и техническа инфраструктура.

Мотивите на вносителите са, че големите инфраструктурни обекти на Общината изискват обособяване на отделен ресор със собствен зам.-кмет.

Към ресор Култура се добавя и археология и туризъм, който също ще се оглавява от отделен заместник, създава се и звено Образование и бизнес развитие.

Ще има и зам.-кмет по Европейски политики и социални дейности, който ще ръководи дирекция Социални дейности и Дирекция Европейски политики. Именно този заместник-кмет ще се занимава с проектите на Пловдив, внесени за финансиране по оперативни и международни програми.

Друго звено е Спорт и младежки дейности. В администрацията ще бъде създадено и звено за вътрешен одит, което ще е на пряко подчинение на кмета и ще осъществява проверки на всички структурни звена, програми и дейности на Общината.

 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

  • Герб

    Ле-ле, трябва да се търсят стаи, да се назначават секретари, да се купуват коли. Чудо невиждано! Герберите сме шашнати.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм