Георги Стаменов и Фиданка Кацарева – гости на ДГ Малкият принц

Автор:
Петък, 22 Ноември 2019 14:34
Георги Стаменов и Фиданка Кацарева – гости на ДГ Малкият принц

Кметът на район „Централен“ Георги Стаменов и заместник-кметът по образование, култура и здравеопазване Фиданка Кацарева бяха гости на тържеството на децата от подготвителна група в ДГ „Малкият принц“ по повод Европейската седмица за намаляване на отпадъците.

Малките еколози поздравиха гостите с песни и стихове, посветени на опазване на природата и учиха как да заменят предметите от ежедневието от найлон или пластмаса, с природосъобразни – от бамбук, метал или стъкло.

В ролята на репортери от „Боклук нюз“ влязоха Георги и Елена, които под формата на интервю питаха връстниците си за възможностите за по-чиста околна среда.

Учителят по английски език Кийт Кели, демонстрира разделно събиране на отпадъците по оригинален начин. Преоблечен с атрактивен костюм на Барон Боклук, с наметало и корона от найлонови торбички и опаковки, той обясни на достъпен език необходимостта от рециклирането.

Децата отговаряха на въпроси за материалите, от които са направени различните предмети и разбраха защо дървените, металните и стъклените прибори и чаши са много по-щадящи природата отколкото еднократните пластмасови опаковки. Прожектирани бяха и клипове, свързани с опазването на чистотата на планетата.

„Важно е да възпитаваме децата в екологични навици, за да може всички да живеем по-дълго и щастливо на земята“, посочи директорката Анелия Божанова.

В края на празника всички с интерес разгледаха изложбата „От непотребното да сътворим красиво“, чиито експонати са изобретени от децата с рециклируеми и еко материали.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм