Алелуя! Бетонният мост остава, няма да се повдига!

Автор:
Сряда, 20 Ноември 2019 11:45
Алелуя! Бетонният мост остава, няма да се повдига!

Пътната връзка „Бетонен мост“ ще бъде запазена.

Това съобщи кметът на Пловдив Здравко Димитров след среща с изпълнителния директор на НКЖИ инж. Красимир Папукчийски и областния управител Дани Каназирева.

Ще се търси инженерно решение при техническото проектиране на пробива на Централна гара, коментира инж. Папукчийски.

По думите му това е ангажимент на Националната компания. Целта е да се синхронизират проектите за пробива под Гарата, транспортните връзки с новия пробив на ул. Кукуш и бул. Васил Априлов и с транспортния възел Модър-Царевец.

Той обясни, че след като бъде готов проектът на целия ареал ще има широко обществено обсъждане, за което настояват пловдивчани. 

Много се радвам, че въпреки спекулациите по темата, пътната връзка ще бъде запазена. Това е поредната среща, която инициираме и вече имаме съществен напредък, коментира областният управител Дани Каназирева.

НКЖИ работи добре с Община Пловдив и Областната управа и съм сигурен, че ще намерим най-доброто решение за града, бе категоричен кметът Димитров.

Припомняме, че позициите за бутането и запазването на Бетонния мост се смениха няколко пъти. Каназирева дори излезе със странната идея за повдигане на Бетонния мост по време на предизборната кампания.

Голяма част от пловдивчани и най-вече жителите на Кючук Париж са твърдо против събарянето му.

За това се обявиха и представители на политически сили и граждански организации в Пловдив.

Алелуя! Бетоният мост остава, даже няма да се повдига!

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (11)

Покажи предишните коментари
 • Арх

  Горското Здравче. Циркът се започна с главен герой - тя. Ще има много смях. Горският ни град.

 • читател

  отговори на: Арх

  Спокойно, от малоумницата Мадам Екзит пол - Дани-Здравка нищо не зависи, освен да се пъчи пред медиите. И балъците на Дани разбира се...

 • Павел

  Здравче, стига снимки, тъпо е. Наметнато палтенце и химикал в ръка. Знаем, че си елементарна. Бойко те сложи на супер място. Не можеш да цвърчиш и ще ти гледаме резила. Виж се отстрани и ти ще умреш от смях колко си зле

 • НЕ Е ТОЧНО ТАКА

  КОЙ ЩЕ ПЛАТИ "МАСРАФА" МИНИМУМ 72 000 000лв. И ОТКЪДЕ ЩЕ ЗАПОЧВАТ ПОДХОДИТЕ ПРИ 2м. УВЕЛИЧЕНИЕ НА ВИСОЧИНАТА? От запад от гарата, на изток от сточна гара и от там ще остане САМО една лента към гарата и от юг от халите. ЕГАТИ и експертката и специалистката!

 • НЕ Е ТОЧНО ТАКА

  Съоръжението в сегашния си вид е негабаритно, тъй като е проектирано и строено, когато железницата е използвала основно дизелова тяха. С наличието на електрификация се налага влаковете да свалят пантографите, за да преминат, което създава доста предпоставки за инциденти, обясни шефът на НКЖИ.

  Той смята, че мостовото съоръжение трябва да бъде повдигнато с 1.7 м до 2 метра, за да позволи изграждането на контактната мрежа в участъка на гара Пловдив.

  След приключване на проектирането ще може да се коментира и размерът на финансирането. "Знаете че техническото проектиране определя количествата дейности, които трябва да бъдат извършени. Тогава вече можем да говорим в конкретика" - уточни инж. Папукчийски.

 • читател

  отговори на: НЕ Е ТОЧНО ТАКА

  Как ще вдигате мост, това бяха идиотщините на Мадам Ексит пол - Здравка-Дани. Стига смешки... Или ще закопате на 2 метра релсите... Стига решения в стил Бени Хил...

 • Кючука

  Тотев , кво става бе мракобеснико, нали нямало друго решение освен да се бутне моста? Проспа цялата процедура , и много ти се искаше пловдивчани да платят моста . Какъв човек си бе малоумник?

 • Пловдивчани

  Не започват хич добре. Нямат си и представа как да управляват.

 • От съюза

  Некадърница, даже не знае за какво става въпрос.

 • Ще ги изтърпим

  Много елементарна. Грачеща, липса на изказ. Гергов е много умен и ще разкара старите и глупави коне - Славчо, Зд авко, Здравка, Титюков. Ще има здрав, умен, силен и красив кон. И Бойко знае.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм