Тракия се превръща в европейски град с #43 Костадин Димитров

Автор:
Понеделник, 21 Октомври 2019 19:11
Тракия се превръща в европейски град с #43 Костадин Димитров

#Въпреки мераците на някои, които се натискат да седнат на кметския стол, без да знаят как

Нямам представа откъде патриотите са изнамерили кандидатите за районни кметове в Пловдив. Ако това е дело на ментараджията Славчо, който се гласи да става кмет на Пловдив, длъжен съм да не им вярвам. Ясно защо.
В няколко броя ще се опитам да представя тези кандидати. Няма да е трудно, защото визитките им са пълни с абсолютно еднакви обещания, а в много от случаите не се притесняват да издигат лозунги за неща, които сегашните райони кметове са свършили или в момента вършат. Което показва, че мераклиите са слаба ракия.
И за да не бъда голословен ще започна с кандидата за кмет на "Тракия" Апостол Шопов. Не крия, че съм пристрастен, защото съм живата история на този район, където живея от 1982 година.

Ето какво обещава да направи Шопов:
1. Ще възобновя зелените площи
2. Ще да залеся "Лаута"
3. Ще строя нови детски и спортни площадки
4. Ще строя нови паркоместа
5. Ще направя връзка между "Тракия" и "Южен".

КАКВО НАПРАВИ СЕГАШНИЯТ КМЕТ НА "ТРАКИЯ" КОСТАДИН ДИМИТРОВ И КАКВИ ПРОЕКТИ Е ПОДГОТВИЛ ЗА РАЗВИТИЕТО НА РАЙОНА

1. Зелените площи в "Тракия" са една от големите придобивки на района. Сред тях е уникалният парк "Ротари", който наскоро се сдоби с нова детска площадка. Тя е разделена на три зони – за деца до три, над три и до дванадесет години и място с люлки. Особено щастливи са децата, които играят на воля в парка между училищата "Димитър Матевски" и "Черноризец Храбър". Там има полигон, където палавниците се запознават с правилата за безопасност на движението. Преди малко повече от месец новият модерен парк до "Лидл" стана притегателен център за стотици деца.

2. Никога не бих си позволил да говоря смешни неща за "Лаута". Бих си позволил единствено да се поклоня пред Костадин Димитров за това,че сега "Лаута" дава живот на хиляди пловдивчани. Преди няколко години беше опасно да се преминава през парка дори денем, а храстите се бяха превърнали в домове на наркомани. Сега тук цъфти живот, провеждат се международни събори. В "Лаута" е и най-голямата детска площадка в Пловдив. Но очевидно Апостол Шопов идва от друга планета.

3. В момента в "Тракия" има десетки детски площадки и още толкова спортни терени и фитнеси. Има и две зали - за тенис на маса карате.

4.„Многоетажните паркинги – това е бъдещето. Преди години се ползваше само по една кола на семейството, сега всеки има по две. Това превозно средство трябва някъде да нощува. Много хора ползват и служебните си коли след работа. Новите паркинги не трябва да стават за сметка на зелените площи, това ни съветват световните урбанисти. Силно мотивирани сме да направим първия многоетажен паркинг в района до блок 15. Той ще се финансира от Фонда на фондовете, като на първия етап ще е 3-етажен с по 100 коли на етаж. Но има възможност да го направим до 7 етажа. С него ще се опитаме да успокоим напрежението в района", обяснява ситуацията Димитров.

5.„Успяхме във времето да направим така, че ако някъде има неравности, веднага да се оправят. Не сме си позволили нито за миг, тракийци да се разочаровани – ремонтираме улиците по четири различни начина, дори и през зимните месеци“,обясни Димитров. Той каза, че имa необходимост от разширяване на уличната мрежа – да се изгради улицата покрай Ботаническата градина, където бе направена първата копка с участието на ректора на Аграрния университет. По този начин ще се свърже и блок 5 с Цариградско шосе. Други приоритети са направата на новия лъч на Околовръстното от Скобелева майка до Асеновградско, който ще изкара транзитния трафик от "Тракия", както и връзката между „Южен“ и „Тракия“ през жп линиите. Много висока оценка дадоха тракийци на новия булевард, който свързва район "Тракия" със "Санкт Петербург".

ОТГОВОРИ БЕЗ ВЪПРОСИ

Два много сериозни проекта предстоят да бъдат реализирани в „Тракия“. Това са футболната база на „Локомотив“ върху 29 декара, както и Hi-Tech центъра за растителна защита за 15 млн. евро.

„Базата се надявам възможно най-скоро да се изгради, което ще даде още един спортен център. Опитваме се във всяко училище да има футболни игрища с изкуствено покритие, което до 17 часа е безплатно за децата. Искам „Тракия“ да е най-спортният квартал в Пловдив“, каза кметът на района. Той се надява и новата Математическа гимназия да бъде в района, тъй като . това е огромна гордост на българите - децата по света печелят олимпиади по математика и информатика.

През последните години много млади хора се завърнаха от чужбина, а това поражда и нуждата от нови места в забавачките. Според Костадин Димитров разширяването на няколко градини и ясли ще направи така, че да няма недостиг. Предвижда се в детски ясли „Приказка“ да се направи нов корпус с четири групи.

„Успяхме да направим така, че в „Тракия“ да има всичко необходимо. През годините, ако нещо липсва - било то жива риба, биопродукти, магазини, аптеки – винаги съм се опитвал да привлека такива обекти в района. Може би трябва да изградим един културен център през следващия мандат. Смятам, че темпото през последните два мандата бе високо в развитието, а аз мисля да го увелича през следващия“, завърши Димитров.

Подкрепете кандидатът на ГЕРБ за район "Тракия" Костадин Димитров с номер 43 в бюлетината!

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм