Въпреки лъжите на Славчо! Пореден нов паркинг в Пловдив /снимки/

Автор:
Сряда, 16 Октомври 2019 14:55
Въпреки лъжите на Славчо! Пореден нов паркинг в Пловдив /снимки/

Въпреки тежките лъжи на кандидата за кмет Славчо Атанасов, изречени тази сутрин по Нова телевизия, че в Пловдив няма паркинги - през седмица се откриват нови такива!

Нов паркинг за 47 автомобила бе открит до парк Ружа в район Западен от кмета Иван Тотев и районния кмет и кандидат за нов мандат Димитър Колев.

Пространството между двата високи санирани блока е вече напълно обновено. Така зоната, на която преди време имаше около 20 ламаринени гаража, днес място за паркиране могат да си намерят 47 автомобила.

Две от паркоместата са предназначени за автомобили на хора с увреждания, поставени са и специални скоби, с които живущите си осигуряват паркиране срещу заплащане на съответната месечна такса, като само 5 от тях са останали незаети.

Общата стойност на инвестицията е 93 000 лева.

Предстои да бъдат изградени още два паркинга в Западен – на бул. „Копривщица“ № 20 за 48 паркоместа. Той се бъде на стойност 125 000 лева. Вторият е на улица „Бряст“ за общо 28 автомобила и 70 000 лева.

За последните 4 години в община Пловдив предприехме политика на премахване на старите гаражни клетки и на тяхно място пространствата се облагородяваха, като ги превръщахме в красиви междублокови градинки или паркинги. С това увеличихме местата за паркиране поне с 20%, коментира кметът Иван Тотев.

В районите „Централен“ и „Западен“ металните гаражи, които стояха близо от 30 години, бяха напълно премахнати.

Казахме „край“ на разполагане на гаражни клетки и показахме какво трябва да се случи с паркирането във всеки един от районите на града, като изградихме модерни паркинги с десетки хиляди паркоместа. Като не забравяме, че не може и безразборно да взимаме от зелената система или от парковете.

Община Пловдив продължава с политиката си по изграждане и на нови места за паркиране във всеки един от районите. Миналата седмица открихме паркинг в район „Централен“ за 160 автомобила, напомни Иван Тотев.

Искрено се надявам, че тази трансформация на града и неговото модернизиране ще продължи. Конкретно в район Западен това се дължи и на досегашния кмет – г-н Димитър Колев, посочи Тотев.

Хората непрекъснато използват паркингите, в годините ще има все по-голяма нужда от тях, а все по-малко стават местата за наземни паркинг, затова стартирахме изграждането на няколко многоетажни паркинги, като първият от тях е в район „Западен“.

Ежедневието показва, че и „Синя зона“ трябва да се развива, счита градоначалникът.

В плановете на районната администрация на „Западен“ е увеличаване на парк „Ружа“ с нова детска площадка, фитнеси, алеи, както и изграждането на две нови зони за отдих и почивка – на ул. „Чернишевски“ и ул. „Генерал Колев“.

Работи се и по визията на парка „Мир“ на мястото на старата детска градина, където са направени алеите, осветлението, видеонаблюдението, ще бъдат поставени детска площадка и фитнес.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм