Обвиниха 21-годишен за нелегален тютюн

Автор:
Четвъртък, 12 Септември 2019 11:50
Обвиниха 21-годишен за нелегален тютюн

Районна прокуратура –Пловдив привлече като обвиняем Ф.М., на 21 г., по досъдебно производство за държане на акцизни стоки без бандерол, когато такъв се изисква по закон.

За времето от 9.09.2019 г. до 11.09.2019 г., под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив, на територията на гр. Пловдив е проведена специализирана полицейска операция за незаконно разпространение на акцизни стоки без бандерол, в която са участвали служители на Регионална дирекция на „Гранична полиция“ – Смолян и на ОД на МВР-Пловдив.

На 9.09.2019 г. в Пловдив е извършена проверка на лек автомобил, със софийска регистрация, в който са открити 52 запечатани найлонови плика, пълни с нарязан тютюн, с общо тегло 147 кг. Той е бил паркиран пред административна сграда. Автомобилът е бил управляван от обвиняемия Ф.М., който е бил задържан от полицейските служители. Установено е, че на опаковките на пликовете са залепени етикети на тютюнообработващи компании. Обвиняемият Ф.М. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

При последвала проверка в офис на фирма са открити още 10 кг ситно нарязана тютюн.

По време на полицейската операция са извършени проверки в още две складови помещения в гр. Пловдив. Оттам са иззети общо 356 кг нарязан тютюн.

В първия склад са намерени 97 запечатани найлонови пликове с нарязан тютюн, с общо тегло 140 кг. На опаковките са били поставени етикети на известни марки. Във второто помещение са открити 12 чувала и 26 плика със ситно нарязан тютюн, с общо тегло 225 кг.

Впоследствие е извършено претърсване и изземване и в къща в гр. Пловдив, където са открити още 292 кг ситно нарязан тютюн, разпределен в чували, както и 5 кг, разфасован тютюн по-малки опаковки. При огледа са намерени два броя везни, принтер, преносим компютър, транспортни опаковки на куриерски фирми и опаковъчно полиетиленово фолио.

Общото тегло на иззетия тютюн по време на специализираната полицейска операция е общо 819 кг.

Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив продължават следствените действия по случая.

 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

  • До Районна прокуратура-Пловдив

    Организаторът и стоката с тютюна са на Хасан Барутев от село Абланица. Работи заедно с Халваджиев от Неделино. Имат складове с тютюн в Пловдив.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм