Арестите на "Русофили" заради президента Радев?

Автор:
Вторник, 10 Септември 2019 11:27
Арестите на "Русофили" заради президента Радев?

Арестите на председателя на движение "Русофили" Николай Малинов и секретаря Юрий Борисов може да са заради обработка на общественото мнение за миналите президентски избори.

За това говори разпитания социолог и член на Стратегическия съвет към президента Радев - Живко Георгиев.

Той е бил разпитван в Националната следствена служба като свидетел за извършено от него социологическо изследване, пише Епицентър.

В 7,30 часа двама полицаи са му връчили в дома му призовка и в 12 ч. е трябвало да се яви в Националното следствие.

Въпроси за Юрий Борисов, който по същото време е бил арестуван и откаран с белезници в националното следствие, не са му задавали. Питали са го дали познава ген. Леонид Решетников, Николай Малинов и за изследването, направено преди президентските избори, което очертава профила на идеалния президент.

Разследващите са се интересували дали върху данните от изследването не са оказали влияние Малинов, председател на движение "Русофили" и ген. Леонид Решетников, бивш шеф на информационно-аналитичното управление на външното разузнаване на Русия.

Повдигнати обвинения към момента няма, очаква се официално изявление от прокуратурата.

Живко Георгиев е бил директор по изследванията на ББСС "Галъп интернешънъл" (1992-2001). Член на УС на Института за социална интеграция от неговото създаване и негов председател в периода от 2002 до 2008 г.

От 2001 г. е собственик и управител на Джи Кънсалтинг - компания, специализирана в изследователска и консултантска дейност.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (2)

 • читател

  Най-после ГЕРБ да влезе рязко на пропутиновите отрепки в България...

 • читател

  Хахахахаха: Това беше развеселяващо...

  Москва е готова да защитава заподозрените в шпионаж русофили в България. Това съобщи председателят на комисията по международни работи на Съвета на Федерацията на Русия Константин Косачев, цитиран от ТАСС.
  В профила си във Фейсбук той написа, че е обезпокоен от пристигащите от страната ни новини за задържани активни привърженици на приятелските отношения с Русия, много от които той познавал отлично. Косачев уточнява, че заедно с тях парламентаристите са направили много по обществена линия, включително в рамките на Ливадийския форум, който Съветът на Федерацията провежда всяка година в Крим.
  Ще разберем за какво става въпрос и ще ги защитаваме решително. По всички линии - дипломатическа, обществено-политическа и, ако е уместно, юридическа, категоричен е сенаторът. Той посочи и че възнамерява да поиска подробна оценка на случващото се от международните правозащитници, както и НАТО и ЕС, които са съюзници на България. България, тези дни ти вече се опозори в оценката си за резултатите от Втората световна война. Време е да се опомниш, призовава Косачев в социалната мрежа.

  Най-добре да си ги вземат в Русия тези долнопробни рубладжийски отрепки... Заедно с осата Мая и Мадам Лъжа.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм