Манолова в битката за кмет на София, Борисов говори за прическата й

Автор:
Вторник, 03 Септември 2019 18:04
Манолова в битката за кмет на София, Борисов говори за прическата й

Мая Манолова подаде оставка като омбудсман в Народното събрание днес, за да се кандидатира за кмет на София. Тя дойде в парламента около 15:30 ч. пеш заедно с част от екипа си и обяви мотивите си за решението. Сред тях са "изчерпано търпение", както и че "не можела да спи нощем", тъй като на някои от хората не е успяла да помогне, а накрая институциите ѝ пречили да си върши работата, тъй като имала голямо одобрение. 

След като обясни, че притесняват нея и семейството ѝ, тя каза, че не е свикнала да живее под натиск. "Не искам да се правя на герой, искам да си отвоюваме столицата обратно. Промените винаги са тръгвали от София", добави тя.

Мая Манолова подаде оставка на четвъртата година от мандата си като омбудсман. 

Днес Манолова отказа да отговоря на въпроси на медиите и само обяви, че ще е граждански кандидат за кмет. Утре в НДК ще бъде сформиран инициативен комитет, който да застане зад кандидатурата на Манолова за кмет. На 11 септември тя ще бъде подкрепена от БСП - партията, от която тя бе депутат десет години. Лидерът на социалистическата партия Корнелия Нинова обяви, че Мая Манолова е работоспособен, енергичен и динамичен човек. Досега социалисти смятаха, че двете са в конфликт, но се очаква кандидатурата й да бъде утвърдена и от пленума на "Позитано" 20 на 15 септември.

Премиерът Бойко Борисов в отговор на критиките на Манолова, обясни, че ГЕРБ я е назначил по време на най-силната вълна на реваншизъм - заради случая Костинброд, при който в Деня за размисъл Манолова и бившия премиер Сергей Станишев обявиха, че ГЕРБ фалшифицира изборите. По-късно нищо от това не се доказа в съда. 

На Манолова съм помагал много и Фандъкова с право ми се сърди, защото аз съм приемал повече Манолова от нея. Работихме прекрасно, каза още Борисов.

По повод обвиненията на Манолова, че той е пратил медии да я снимат как се фризира, премиерът се пошегува:

Аз знам едно - когато една жена ще я показват по телевизора, тя ходи на фризьор, преви си там фъш-фъш, обем ли - не знам как се казва. Моята прическа, за съжаление, е елементарна и аз се подстригвам сам - мога даже да го демонстрирам пред вас. Вземам една машинка и почвам, допълни премиерът.

 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (2)

  • читател

    Червената оса Манолова плаче за Орешарски сред червени дебили. https://i.pik.bg/news/867/660_2d2c0a318a00f61f05410cc6b7e90e7b.jpgНикакъв шанс Фандъкова, макар че ще бъде подкрепена от психоДесните на Радан и чалга отрепките на Слави, както и останалата дребна политическа сволоч!

  • Симеон

    Освен да дрънка празни приказки нищо друго от Манолова. Фандъкова е един сериозен човек, който работи и знае какво прави. Фандъкова е една скромна жена. Успех й желаем.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм