Изпочупиха част от новите съоръжения и лампи на Бунарджика

Автор:
Петък, 16 Август 2019 14:04
Изпочупиха част от новите съоръжения и лампи на Бунарджика

Само дни след като Бунарджика стана притегателно място за всички пловдивчани, част от новите съоръжения бяха изпочупени от недобросъвестни граждани, видя репортер на Plovdiv-online.

Посетители на любимия на цял Пловдив парк, не можеха да повярват на очите си, когато съзряха погрома на детския кът в него.

Хълмът, по който 90 години не бе пипано нищо, освен поддръжката, бе тотално обновен след къртовски труд и няколкомесечен ремонт по инициатива на настоящия кмет на район Централен Георги Стаменов.

Вечерно време художественото осветление на фонтаните и акведуктите пък правят атмосферата на хълма приказна, което го прави предпочитан за срещи на малки и големи.

Монтирани бяха маси за шах, обновени бяха и каменните пързалки. Преди три седмици бяха поставени и метални топки, обвити в ударопоглъщаща настилка, на които децата с удоволствие се забавляват.

За съжаление някои пловдивчани не оценяват прекрасния зелен оазис в центъра на града, в който се превръща Бунарджика. Доказателство затова е вчерашното посегателство, при което бе изкъртена една от топките, а другата бе смачкана.

Дни преди това умишлено бяха потрошени 2 от новите лампи, като един от камъните, с които са замеряни, остана в осветителното тяло. Миналата седмица пък мъж се изкъпа със сапун в един от реновираните фонтани и фотоси от обществената баня предизвикаха гнева на пловдивчани в социалните мрежи.

Кметът на район Централен Георги Стаменов призовава посетителите на парка към повече гражданско самосъзнание.

„Това е наследство, което ще оставим на децата и внуците си. Моля Ви пазете го.“, апелира Стаменов към пловдивчани.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (5)

 • читател

  Видеонаблюдението нали бе отказано, за да се финнасират дебелаците с автобуси водени от Дошков, за които се застъпи Здравко Димитров - баскетболиста...https://plovdiv-online.com/media/k2/items/cache/1e3e8ec5b0b3c825c37b3dd35a370e4d_L.jpg

 • Иван михайлов

  Коментари в социалните мрежи е чисто клюкарство!Тези идиоти разбират само от бой!

 • Иван михайлов

  Какви социални мрежи,само бой намясто и от полициятадаже!

 • Груйчо

  Варварство и простотия са се възцарили в България. Но това не е от вчера. Още в 70-те помня, имах приятели които с прашки чупеха лампите, стъклените стени на новите спирки по-късно и т.н. Явно това ни е генетично заложено, като при част от нас задръжките не същаствуват. Онзи със сапуна да го бяха сапунисали и подгонили гол да бяга из Пловдив докато не го приберат също гол в ареста. Там добре щаха да го сапунисат. Ама ние сме добри да се възмущаваме в социалните мрежи само...

 • Стефан

  За ремонтите на Бунарджика бяха отпуснати 2 000 000 лева, много ми е чудно защо точно за видеонаблюденито не стигнаха средства и изобщо къде отиде тази крупна сума?

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм