Община Пловдив набира предложения за Ден без автомобили

Автор:
Сряда, 07 Август 2019 13:58
Община Пловдив набира предложения за Ден без автомобили

И през 2019 г. Община Пловдив ще участва в кампанията „Европейска седмица на мобилността“ /ЕСМ/, в периода 16-22 септември. Големи и малки градове в Европа и света се насърчават да обърнат по-значително внимание на мобилността в техния район, като се регистрират и участват в най-големия форум за събития и дискусии, свързани с алтернативните форми на транспорт в модерния град .
Тази година темата е „Безопасно ходене и колоездене“, а мотото „Върви с нас!“. В обявения период на територията на град Пловдив се планират събития, които акцентират върху нуждата от намаляване на вредните емисии, а следователно и от използването на по-чисти превозни средства. Изграждането на „разумни” мобилни навици и преминаване към еко-горива довеждат до по-добра защита на околната среда и човешкото здраве. През последните 10 издания резултатите от проведените активности в града и числеността на гражданите, станали част от събитията, или до които идеята е достигнала, доказват огромната значимост на инициативата за хората и отговорните структури.

В тази връзка Община Пловдив приканва за участие в събитието „Ден без автомобили“ представители на различни групи (НПО, бизнес, граждански сдружения и физически лица), което ще се проведе на 22 септември от 10:00 до 13:00 часа на бул. „Марица- юг“ в участъка от ул. „Никола Войводов“ до Водната палата. Вашите иновативни предложения, начинът, по който избирате да се включите и подкрепите кампанията, очакваме да бъдат изпратени на електронната поща на дирекция „Екология и управление на отпадъците“ при Община Пловдив на адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. до 1 септември 2019г.
Пространството ще бъде отворено за хората и може да бъде запълнено с избрани от участниците активности и информационни мероприятия, които отговарят на посланието в Европейската седмица на мобилността тази година – „Безопасно ходене и колоездене“.
Ако не можете самостоятелно да изберете начин, по който да се възползвате от Деня без автомобили и пространството за хората, може да се свържете с експертите от общинската дирекция „Екология и управление на отпадъците“ на тел: 032 656 878 и 879.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм