Арест за пиян и дрогиран водач убил таксист

Автор:
Сряда, 07 Август 2019 10:25
Арест за пиян и дрогиран водач убил таксист

Пловдивският окръжен съд взе най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 23-годишния А. Д., който е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост при катастрофа.
Според обвинението около 3.45 ч. на 3 август на кръстовището на бул. „Шести септември“ и моста „Адата“ А. Д. блъснал таксиметров автомобил, чийто водач загинал на място.
Окръжните магистрати прецениха, че от събраните до момента доказателства и изследвания с технически средства е установено, че обвиняемият е шофирал пиян/2.10 промила алкохол/, карал е след употреба на хероин и без правоспособност. От справката е видно, че и друг път е залавян от органите на МВР да кара без правоспособност. За това съдът реши, че може да се направи обосновано предположение за съпричастност на А. Д. към престъплението, в което е обвинен.
Съдът прецени, че няма опасност обвиняемия да се укрие при по-лека мярка за неотклонение. Но поради тежестта на престъплението и демонстрираните от А. Д. занижени задръжки относно спазването на закона в страната, като е шофирал без правоспособност и след употреба на алкохол и наркотици, съществува риск, той да извърши ново престъпление. За деянието, в което А. Д. е обвинен, законът предвижда наказание лишаване от свобода от 3 до 15 години.
Определението на съда подлежи на обжалване пред Апелативен съд, като ако постъпи протест или жалба, заседанието е насрочено за 13 август от 10 ч.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм