Мъж чупи черепа на кондуктор от Хеброс бус

Автор:
Вторник, 11 Юни 2019 19:00
Мъж чупи черепа на кондуктор от Хеброс бус

Подсъдим по делото е Росен Ж., обвинен за престъпление по чл.131, ал.1, т.1 вр. с чл.129, ал.2 вр. с ал.1 от НК, за това, че на 19.06.2018г. в гр.Пловдив е причинил на Иван К. в качеството му на длъжностно лице – кондуктор в „Хеброс бус“ средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на черепа в ляво теменно-слепоочно и черепната основа в ляво; кръвоизлив в средното ухо в ляво, причинила разстройство на здравето, временно опасно за живота.

На 19.06.2018г. постр.Иван К. изпълнявал кондукторските си функции в автобус № 7, като около обяд подс.Росен Ж. се качил в същия автобус заедно със съпругата си. По време на пътуването между подсъдимия и пострадалия възникнал спор, предизвикан от агресивното държание на подсъдимия, който започнал да обижда постр.Иван К.

Повод за агресията била високата температура във вътрешността на автобуса и мнението на подсъдимия, че кондукторът бил отговорен за това. Непосредствено преди на напусне превозното средство, подс. Росен Ж. започнал отново да провокира кондуктора, да го обижда, двамата се сдърпали и подсъдимият вече слязъл от автобуса, се качил отново и започнал да нанася удари с ръце в областта на главата на пстрадалия, започнал да го дърпа и бутайки го Иван Ж. загубил равновесие и паднал през отворената средна врата на автобуса по гръб на земята, като при падането си ударил силно задната част на главата в асфалтената настилка, изгубил съзнание, а от ухото му започнало да тече кръв.

Свидетели на цялата ситуация станали много от возещите се в автобуса пътници, част от които се притекли на помощ. Пострадалият бил откаран незабавно в неврохирургично отделение, където поради тежкото му състояние е бил подложен на мозъчна операция.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм