Община Пловдив с открит урок за ученици

Автор:
Четвъртък, 23 Май 2019 10:01
Община Пловдив с открит урок за ученици

Гост на събитието беше кметът на район „Централен“, Георги Стаменов. Организатори бяха район „Централен“, дирекция „Екология и управление на отпадъците“ към Община Пловдив и ОП „Градини и паркове“.

На 22.05.2019 г. от 15 ч. учениците от 6 Д клас на СУ „Свети Патриарх Евтимий“ участваха в открит урок в общинския разсадник край Пловдив на тема Нашето биоразнообразие, нашата храна, нашето здраве”. Това е и мотото на Международния ден на биологичното разнообразие (IDB) 2019 г., който традиционно се отбелязва вече 26 години.

Заедно с кмета на район „Централен“ Георги Стаменов, представители на ОП „Градини и паркове“ и на дирекция „Екология и управление на отпадъците“ към Община Пловдив децата се запознаха с ролята на биологичното разнообразие за благоденствието на човека. Под формата на​ викторина от въпроси децата научиха​ за особеностите на биоразнообразието, чийто дом е нашия град. Шестокласниците се включиха в изучаването на процеса на  събиране на  семена, отглеждането на фиданки в разсадника, създаването на нови зелени площи и необходимостта от тях за доброто качество на живот, осигуряване на местообитание за множество видове и регулиране на  местния климат.  Денят на учениците премина с много усмивки, затвърдени знания  и приятни впечатления. 

Пътуването на участниците до разсадника беше осигурено от фирма „Хеброс бус“ АД, която приветства инициативите за екологично образование на младото поколение.    

 

Галерия със снимки

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм