Броени дни до младежкия литконкурс на Алеф

Автор:
Понеделник, 11 Февруари 2019 16:35
Броени дни до младежкия литконкурс на Алеф

Остават броени дни до крайния срок за участие в шестото издание на литературния конкурс „Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена”, организиран от Център за еврейско-българско сътрудничество „Алеф”. Темата тази година е „Да обичаш въпреки…”, а задачата на участниците е да смесят историческата правда със своето въображение и да разкажат истории за любов, приятелство и разбирателство между българи и евреи. За първи път възрастовият обхват на надпреварата е разширен. Конкурсът се провежда в две категории - за ученици и за студенти.
За да се преборят за голямата награда няколко десетки млади творци вече се включиха в литературната надпревара със свои разкази и есета. Голямата награда в категория „Ученици” е участие в едноседмичен международен семинар за млади лидери в експерименталното училище Хакфар Аярок, Израел, на разноски на организаторите. За трета поредна година победителят в литературния конкурс на „Алеф” ще представи България на високия младежки форум в Израел - през 2017 г. Мануил Касабов от Русе, а през 2018 г. – Моника Митова от Благоевград.
В категория „Студенти” спечелилият първо място ще получи материална награда от 400 лв. И в двете категории втора и трета награда са съответно по 300 и 200 лева.
Желаещите да участват в конкурса трябва да изпратят своите творби – до 5 машинописни страници, до 1 март 2019 г. на електронна поща Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или на адрес Бургас 8000, пл. „Баба Ганка” 4, ет. 4, Център за еврейско- българско сътрудничество „Алеф”. Творбите ще бъдат оценени от жури в състав: Румен Леонидов - поет и издател на сайта Факел.бг и Асен Йорданов – журналист и директор на сайта Бивол.бг и Алберта Алкалай – председател на ЦЕБС „Алеф”.
За да подпомогнe творческата фантазия на разказвачите, във виртуалната библиотека на сайта си http://alef-bg.org Център „Алеф” предлага библиография и филмография по темата.
Според регламента 20 от авторите в двете категории ще бъдат номинирани и ще бъдат поканени да участват в тържествената церемония по награждаването в Бургас на разноските на организаторите през пролетта на 2019 г. От тях ще бъдат излъчени победителите. Център „Алеф” е подготвил множество поощрителни награди и други изненади.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм