Арката на влюбените в Пловдив (night and day)

Автор:
Четвъртък, 10 Януари 2019 12:17
Арката на влюбените в Пловдив (night and day)

Един град също може да каже: Обичай ме! (като човек, понякога)

Триизмерното лого на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 на площад Централен е новото място за срещи в града под тепетата.

Композицията, изработена по иновативна технология от екологично чисти материали, бе монтирана тази сутрин.

Представлява седемте арки, образуващи логото, смаляващи се в перспектива с надпис в основата „Plovdiv 2019“.

Изработката е на „РД Студио“ ООД. Технологията, по която е направена инсталацията е нова за България и гарантира както мобилност, така и безопасност.

Металната основа е облечена в холандски материал, който притежава редица качества – водо и пожаро устойчив, той е олекотен и безопасен за околната среда. Арките са завършени с кварцова посипка, която има декоративна роля. 

Новото място за срещи нощем ще свети. То е автономно. Има вградена соларна система, която захранва акумулатор. Светодиоди осветяват арките отдолу, а енергията, която е необходима е само 18 вата – по-малко от една домакинска ел. крушка. В основата са поставени блокове от фибробетон – материал, който е олекотен и устойчив. Буквите са изработени от същия материал..

Монтирането на инсталацията става за много кратко време, защото не е нужно разпробиване и нарушаване на настилката. Фиксира се лесно, но се запазва устойчивостта, като фирмата изпълнител гарантира, че не може да бъде обърната.

„РД Студио“ ООД е пловдивска фирма, която предлага продукти и услуги с високо качество на базата на иновативни решения, покривайки целия спектър на външната и вътрешна светеща и несветеща реклама, обемни светещи букви и интериорен дизайн.

 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (5)

 • *

  Това е символизира тунелът, в който ББ ни вкара! Навсякъде свети, ама края му се не вижда! Прилича на умрял, разложил се на брега на океана кит, на който от пясъка му стърчи, само гръдния кош! Любовна среща на такова място ли? Никога! Прочие, колко ли струва на пловдивчани това недоносче?

 • читател

  Червен морон, разбира се, че нищо няма да видиш, защото си закопан в чумавата землянка на Кр. Пастухав и там вони на смърт. Щракай по клавиатурата и се надявай на рубли червена отрепко...

 • *

  отговори на: читател

  Син талибан, изчерпан си вече, пишеш едно и също! Тъп, елементарен гъзолизник - трол си ти, но парите, които смучиш от Герберастите, рано или късно ще ти изядат простата кратуна!

 • читател

  отговори на: *

  Sin taliban e Дakastij na Manol4ovica Manol. No njama razlиka mezdu d/b/esnite i 4ervenite bokluci kato teb.?Бягай да хванеш автобуса за село, че Пловдив точно преди откриването няма нужда от такива червени селяндури като теб. Вземи и Манол.

 • Шалом

  Да крадеш е лошо, бе Баев! Лого? Хм!

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм