Коце Маца лапа шницели и филе "Бордолез" в немски затвор

Автор:
Петък, 24 Октомври 2008 05:45

ImageПревод на пари, който доказва, че Костадин Хаджииванов е платил транспортирането на контрабанден тир с цигари през януари 2005 г., е основният коз на обвинението срещу пише Стандартнюз бг. Този документ може да стане причина българският футболен бос да бъде осъден. Според германския наказателен кодекс го чака присъда от 1 до 5 години затвор и 624 000 евро глоба. Това е нанесената щета върху бюджета на Европейския съюз от спестения от Коце Маца акциз върху 4,4 млн. къса цигари.

Коце Маца бе заловен изненадващо при влизане в Гърция на 1 септември. По-късно той бе екстрадиран в Германия.
"Успяхме да издействаме да лежи в затвора в Аугсбург преди делото. Защитата искаше да влезе в арестантска килия в Мюнхен, за да може да прави по-чести срещи с него", коментира прокурорът Матиас Николай. Според него обвинителите се надявали Коце Маца да проговори, за да намали присъдата си.

Следственият Костадин Хаджииванов яде месо всеки обед. Той не е ВИП арестант в затвора в Аугсбург. През седмица обаче се радва на кебап по ловджийски, виенски шницел, рибно филе "Бордолез", кюфтета в доматен сос и свинска пържола. Втората седмица Коце Маца се разнообразява с пуешко, телешко, спагети и кнедли. Вечер надзирателите сервират обикновено вурстове с хляб и чай. Във вторник и петък обаче Коце Маца има право да вечеря само сирене, хляб и чай.

Хаджииванов е настанен в една от общо 98-те самостоятелни килии в затвора. Тя изглежда сносно - не е тъмна и влажна. Всъщност затворът на Коце Маца е бивш манастир на католическия Орден на кармелитките.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм