4000 лв. за лого на Пловдив 2019

Автор:
Петък, 26 Април 2013 18:35
4000 лв. за лого на Пловдив 2019

Общинска фондация Пловдив 2019 обявявa конкурс за лого на кандидатурата на Пловдив за Европейска столица на културата ‘2019. Mогат да участват физически и юридически лица.

Допустимият брой проекти за лого е до три за участник.

Дизайнът  трябва да е авторски, да не копира или напомня на съществуващи лога, да осигурява разпознаваемост на инициативата Европейска столица на културата и да отговаря на основната концепция на пловдивската кандидатура с тема  Заедно, обяви художественият директор на „Пловдив 2019“ Емил Миразчиев.

Изискванията са:

Логото следва да съдържа като добавка и текст: „Пловдив – кандидат за Европейска столица на културата 2019“ на кирилица и вариант на латиница с текст: Plovdiv – European Capital of Culture 2019 Candidate city.

Да се използват само шрифтове, които не са защитени с авторски права (препоръчително е разработка на авторски шрифт). Концепцията трябва да бъде представена в цветна и монохромна (черно-бяла) версия, позитив и негатив, всяка на хартиен носител формат А4 и jpg формат с размер 1000х1000.

Логото трябва да е лесно разпознаваемо, да може да бъде сканирано и използвано в различни формати.

Върху проекта не трябва да има никакви отличителни знаци, поставени от автора или данни за него.

Участниците следва заедно с проекта да изпратят и резюме с описание на своята концепция – до една машинописна страница.

Участващите в конкурса лога ще бъдат оценявани от жури, съставено от независими експерти от сферата на графичния дизайн и членове на УС на Фондацията. Ще се оценява аргументираното използване на изображения и графични знаци, доброто подбиране на шрифт, присъствието на стил и идея.

Логото, класирано от журито на първо място, ще бъде обявено публично.

Победителят ще получи премия от 4000 лв. и ще сключи договор с Фондацията за предоставяне на Фондацията на изключителното право върху логото и за изработване на тотал дизайн на кандидатурата на гр. Пловдив.

Фондацията ще защити от свое име отличеното лого като словесна и фигуративна марка в Патентното ведомство на България по реда на Закона за марките и географските означения.

Срокът на конкурса е едномесечен.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм