ПУ в световна акция за писане на руски език

Автор:
Събота, 17 Октомври 2020 09:46
ПУ в световна акция за писане на руски език

Мащабното събитие „Тотальный диктант“ е в събота, 17 октомври, от 14.00 часа изцяло в онлайн формат

Диктовка на текст на руски език с участници от целия свят организира Новосибирският фонд „Тотальный диктант“ в партньорство за България с Центъра за руски език и култура на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. XVII-то издание на образователната акция ще се проведе в събота, 17 октомври 2020 г., от 14.00 часа изцяло в онлайн формат, съобщиха от Центъра за руски език и култура към ПУ.

Регистрирането на участниците се извършва на сайта: totaldict.ru. Всеки от включилите се в писането на диктовката ще получи електронен сертификат.

Първото издание на „Тотальный диктант“ се провежда още през 2004 г. от студентите на хуманитарния факултет на Новосибирския държавен университет. До 2008 г. диктуващите са преподаватели на висшето училище. За 15-годишното си съществуване акцията придобива световен мащаб, като през 2018 г. събитието обхваща 76 страни, 227 хиляди души в 1021 града. През 2019 г. „Тотальный диктант“ се провежда с подкрепата на грант от Президента на Руската федерация.

Повече за акцията може да се прочете във "Фейсбук": https://fb.me/e/lxiMXemEm или на сайта на акцията: totaldict.ru.

Въпросите към локалните организатори може да се отправят на електронен aдрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., отбелязват от Центъра за руски език и култура към ПУ.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм