ПУ откри учебната година с видеообръщение

Автор:
Събота, 26 Септември 2020 07:43
ПУ откри учебната година с видеообръщение

С видеообръщение на ректора проф. д-р Румен Младенов и с кратка виртуална екскурзия ще бъде открита новата академична година в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Видеоклипът с приветствията е публикуван в сайта на висшето училище https://www.youtube.com/watch?v=YYCc19lJFrI . Учебните занятия започват на 28 септември, понеделник, съобщиха от ръководството.

„Неприсъствено откриване на академична година се прави за първи път в историята на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Ситуацията е сложна и изисква от нас още по-голяма отговорност, когато става въпрос за здравето на студентите, преподавателите и административния персонал“, заяви доц. Стоянова, която е заместник-ректор по учебната дейност.

След виртуалното приветствие на ректора проф. д-р Румен Младенов към академичната общност за старта на учебната 2020-2021 година, поздравления към първокурсници, студенти и преподаватели на ПУ отправят кметът на Пловдив Здравко Димитров и неговият заместник в ресор „Образование и бизнес развитие“ Стефан Стоянов.

За тържествената атмосфера са подбрани кадри от церемониалния ритуал по предаване и приемане на знамето и символите на ПУ, заснети предишни години.

Видеопродукцията съдържа също и мотивиращо приветствие на приетата с максимален бал в специалност „Психология“ първокурсничка Светлана Ангелова-Георгиева.

Атрактивна виртуална екскурзия из аудиториите и семинарните зали на ПУ „Паисй Хилендарски“ запознава новоприетите студенти с условията за обучение, отговарящи на най-високите стандарти.

За да бъде спазена традицията от досегашните откривания на академичната година в ПУ, виртуалната церемония завършва с музикален поздрав.

Всеки от 9-те факултета ще даде старт на новата академична година по начин, обявен на съответния специализиран сайт.

С видеообръщение от декана ще започне и академичната година Физико-технологичният факултет. Виртуалното приветствие ще бъде публикувано на специализирания сайт на факултета.

Педагогическият факултет открива учебната година на 28 септември от 10 часа пред централния вход на Нова сграда на ПУ „Паисий Хилендарски“ в присъствието на студентите от факултета, деканското ръководство и администрацията при спазване на всички противоепидемични мерки.

В Спортната зала на ПУ на бул. „България“ 236 ще се проведе в понеделник, 28 септември, откриването на академичната 2020-2021 година за първокурсниците в редовно обучение от специалност „Право“ на Юридическия факултет. Началото на церемонията е в 10:30.

Студентските си книжки новоприетите студенти във Философско-историческия факултет ще получат на 28 септември. Графикът с часовете, залите и специалностите е поместен на специализирания сайт на факултета.

В 12-а аудитория ще бъде даден стартът на академичната 2020-2021 година за Химическия факулет в понеделник, 28 септември. Началото е от 9 и от 10 часа за различните специалности, графикът е публикуван в специализирания сайт на факултета.

Откриването на академичната година за първокурсниците от останалите 5 факултета ще протече като информационна среща с представители на съответното деканско ръководство преди първата лекция.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм