Пак палатки в София! /обновена/

Автор:
Събота, 08 Август 2020 09:10
Пак палатки в София! /обновена/

Няма задържани при снощния протест, обяви на брифинг гл. инспектор Красимира Стоядинова от Охранителна полиция.

Част от протестиращите останаха отново на пътното платно. Отказаха да се махнат от пътя, даже призоваха множеството да ги подкрепи. Недоволните докараха пейки, кашпи и други паркови елементи. Няма как да минат линейки през протеста. Започнаха да събират камъни и други неща, които имаха намерение да използват срещу нежелани на техния протест, поясни тя.

По думите й на протеста има много жени, което ограничава възможността на полицията да се намеси.

Целта ни е да възстановим обществения ред. Уважаваме правото на протест на всички граждани. Призоваваме ги обаче да не пречат на всички останали, които не протестират, категорична е Стоядинова.

Тази сутрин палатки има на няколко места в София.

Блокирани са отново Орлов мост, бул. Дондуков, Цар Освободител и кръстовището пред СУ.

За момента в района няма напрежение. Линейки, пожарни и други автомобили със специален режим се пропускат от протестиращите. Недоволните промениха мотото на протеста, като то вече е „Бунт срещу диктатурата на Борисов”.

По обяд днес столичният кмет Йорданка Фандъкова призова протестиращите и организаторите на протестите да спазват закона.

Свободата на мнението и правото на протест са върховни ценности за всяка демокрация. Това са принципи, които като човек и кмет защитавам. Защитавах ги по време на протестите срещу първото правителство на Борисов, срещу правителството на Орешарски, правя го и днес. Убедена съм, че обществените процеси, които днешните протести отключиха, не могат и не трябва да бъдат спирани. Моят призив към организаторите на протеста е да спазят закона - да го заявят и провеждат по реда на Закона за събранията и митингите, написа Фандъкова във Facebook.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

  • читател

    Банкянският мухльо ББ пак е в страхлива депресия и затова полицията не си върши работата, а тя е да чисти от протестиращи боклуци София и осигури нормално движение на гражданите и гостите на столицата.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм