За неадекватен дрогиран оставки не се искат

Автор:
Понеделник, 13 Юли 2020 15:11
Министър Младен Маринов Министър Младен Маринов

"Назначени са проверки във връзка с разпространението на публикации, в които се изнасят данни за прилагане на физическа сила от страна на полицаи по време на протестите. Проверките ще приключат в едномесечен срок. На евентуално виновните лица ще бъде потърсена дисциплинарна отговорност". Това съобщи директорът на СДВР ст. ком. Георги Хаджиев.

"Чухме версията на майката на един от задържаните - 29-годишен мъж. Неговият случай не е относим към публикувания клип под колоните на МС. Случаят е от 10 юни на Орлов мост. Лицето е задържано за изключително грубо отношение към полицаи. Дадена му е възможност за оказване на медицинска помощ. Можел е и да се свърже с адвокат. Той е отказал да подпише декларация", поясни ст. ком Хаджиев. На задържания вече е повдигнато обвинение.

„Всички полицейски служители ежедневно се инструктират относно използването на физическа сила и помощни средства. Както виждате, първата редица полицаи са с жълти жилетки, на които пише „Антиконфликт”. Голяма част от тях са жени. Няма палка в ръцете на нито един полицай”, обясниха от СДВР.

Полицията е деполитизирана, уверяват от дирекцията. И поясниха, че тяхната задача е само и единствено да пазят обществения ред.

Междувременно лидерът на Да, България Христо Иванов е поискал оставка на вътрешния министър Младен Маринов.

Източник: Нова телевизия

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм