Обявен е пожароопасен сезон, бъдете бдителни

Автор:
Понеделник, 27 Април 2020 16:19
Обявен е пожароопасен сезон, бъдете бдителни

Община Асеновград уведомява, че със заповед на областния управител и по предписания на Регионалната инспекция по околна среда и водите (РИОСВ), времето от 13.04.20 г. до 30.11.20 г. се определя, като пожароопасен сезон в горските територии в област Пловдив. В тази връзка, за посочения период се забранява паленето на открит огън и извършването на огневи работи на разстояние, по-малко от 100 метра от границите на горските територии. Забраната важи и за паленето на стърнища, слогове, крайпътни ивици и сухи треви под каквато и да е форма и цел.

Нарушителите ще бъдат санкционирани. Собствениците на земеделски земи, вилни зони, туристически хижи, почивни домове, служебни и жилищни постройки, складове и други, следва да създават и поддържат минерализовани ивици около тях. За горецитираното са уведомени кметовете на населените места в общината, председатели на земеделски корпорации и сдружения и други земеделски производители.

Особено внимание ще бъде обърнато на изпълнението на различни мерки. Сред тях са спазването на противопожарните правила от посетителите и работещите в горите и в съседство с тях. За опазване на горските територии от пожари собствениците им трябва да организират денонощни дежурства по определен график. Копие от графиците да бъдат представени в Регионална дирекция по горите и в Областна администрация – Пловдив.

Собствениците на гори могат подават сигнал на телефон 112 при възникване на пожар в тяхната територия и следва да уведомяват Регионална дирекция по горите - Пловдив на телефон 0322 750 70 в работно време и 087 880 21 12 - в извън работно време, както и да сигнализират до Областна администрация - Пловдив по всяко време на телефони: 032 62 85 95 и 032 62 65 85.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм