Гастарбайтери олекват с по 10 бона

Автор:
Четвъртък, 16 Април 2020 17:39
Гастарбайтери олекват с по 10 бона

Районен съд – Пловдив одобри днес две споразумения, постигнати между прокуратурата и двамата обвиняеми и упълномощените от тях адвокати, за нарушаване на карантината.

Подсъдимите - двама мъже, не са изпълнили задължението си да не напускат дома си или мястото за настаняване, които са посочили, че ще пребивават за посочения в предписанието срок.

Деянията са извършени по време на извънредно положение, свързано със смъртни случаи, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г. върху цялата територия на република България във връзка с разрастващата се пандемия от COVID-19.

Подсъдимият Г. А. пристигнал в България с полет от Дортмунд, Германия и в декларацията за задължителната 14-дневна карантина посочил адрес в Пловдив.

На 2 април 2020 г. полицейски служители не го открили на адреса.

След като близките му го потърсили по телефона, той пристигнал.

Първоначално обяснил, че се наложило да придружи съпругата си до зъболекар, а впоследствие, че самият той имал нужда от стоматологична помощ.

При направена проверка е установено, че не е посещавал посочения от него зъболекарски кабинет.

Подсъдимият Т. В. пристигнал в България с полет от Лондон и в декларацията за задължителна 14-дневна карантина посочил адрес в Пловдив.

На 3 април 2020 г. полицейски служители към Шесто РУ не го открили там.

Майката на лицето заявила, че синът й напуснал дома им същия ден и й указал, ако дойдат да го проверяват от МВР,  да каже, че е отишъл в Първо РУ при ОД на МВР.

При проверка е установено, че това не отговаря на истината.

Междувременно подсъдимият Т. В. се появил на адреса и изразил съжаление за това, че е нарушил карантината си.

На всеки от подсъдимите Г. А. и Т. В. е определено и наложено наказание в размер на 6 месеца лишаване от свобода и глоба в размер на 10 000 лева, като на основание чл. 66 ал. 1 от НК изпълнението на така определеното наказание лишаване от свобода е отложено за срок от 3 години.

Определенията на съда са окончателни.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм