Борисов се срещна с посланика на САЩ Херо Мустафа

Автор:
Вторник, 22 Октомври 2019 11:03
Борисов се срещна с посланика на САЩ Херо Мустафа

 

България и САЩ са съюзници и стратегически партньори. Между нашите две страни е установен устойчив политически диалог на всички равнища. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата си в Министерския съвет с извънредния и пълномощен посланик на САЩ Херо Мустафа. Премиерът Борисов поздрави Херо Мустафа за назначаването й като посланик в София и изрази увереност, че дипломатическите отношения между България и САЩ ще продължат да се развиват възходящо.
Министър-председателят Бойко Борисов отбеляза отличното взаимодействие, което страните ни имат в областта на сигурността и отбраната - по двустранна линия и в рамките на НАТО. Премиерът Борисов посочи, че както настоящата президентска администрация на САЩ, така и българското правителство отдава високо значение на изпълнението на ангажимента от Срещата на върха на НАТО в Уелс през 2014 г. за увеличаване на разходите за отбрана. Борисов подчерта, че България на практика постигна тази евроатлантическа цел с договорите за доставка на самолетите F-16 Block 70 и свързаното оборудване и въоръжение.
Премиерът Борисов акцентира върху потенциала за надграждане на стратегическото партньорство със САЩ и в други области като енергийна сигурност, развитие на високите технологии, образование, наука и култура. Според българския министър-председател от особено значение е сътрудничеството между България и САЩ за развитието на контактите между хората. По думите му сериозен принос в тази посока имат различни програми и инициативи, насочени към разширяване на обмена сред студенти, учени и представители на бизнеса. Като позитивна тенденция премиерът Борисов отбеляза също, че през последните няколко години има тенденция на устойчиво нарастване на броя на американските туристи в България.
В рамките на разговора министър-председателят Бойко Борисов беше запознат с основните приоритети на Посолството на САЩ при посланик Херо Мустафа.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (3)

 • читател

  Славчо се срещна с приятели в Джамията бос на пода. https://plovdiv-online.com/media/k2/items/cache/8e9267856310e8f3e0d1bf45186e6452_L.jpg Преди години.

 • читател

  отговори на: читател

  Наташа, когато някой мъж влиза в джамия, той си събува обувките! Не знаеш, защото вие в СССР, а много хора и сега в Русия, просто нямате обувки!

 • читател

  отговори на: читател

  Запиши си час при д-р Стоева, преименуваната дъщеря на Славчу Атанасов, която е специализант психиатър. Всъщност оказва се че със сигурност разбира от недвижими имоти...
  По сайтовете за имоти пазарните цени на имотите на преименуваната славчова щерка са:
  ъглов магазин 65м2 на Събота пазара - 65м2*800 поне 52000е
  офис 51м2 в блока на атпека Марица - блока на адвокатитети нотариусите 51*1000е поне 51000е
  90м2 двуетажна къща с двор 500м2 в с. Скутаре строена докато Славчу е райкмет - 40000е
  85м2 тристаен апартамент до Житния пазар 85*750 поне 64000е
  или общо: специализантката по психиатрия д-р Стоева, бивша Атанасова притежава имоти, докато е била още студентка за над 200 000 евро. Много патриотично.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм